ACNE

Wat is acne? 

Acne is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid (met name de talgklieren onder invloed van hormonen) allerlei veranderingen ondergaat.   Meer informatie over soorten acne – Meer informatie over behandeling van acnelittekens

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer talg.  Als er te veel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters (comedonen) genoemd. Er zijn oppervlakkige, open mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen, gesloten mee-eters (witte comedonen).   

De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier. Deze wordt daardoor nauwer.  Door de opgehoopte talg zet het verstopte haarzakje zich steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De talg komt in de aangrenzende huid terecht en veroorzaakt een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes. 

Andere oorzaken van acne zijn:  verstoorde hormonale balans, anticonceptie (mirena spiraal, nuvaring, prikpil), teveel vitamine B12, anabole steroïden, overmatig eiwitten inname.

Welke behandelopties zijn er?

Bij acne zijn er verschillende behandelmogelijkheden. Naast de medicinale behandeling van acne kan de huidtherapeut ook behandelingen bij acne toepassen.  

  • Chemische peeling: Bij een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag dunner gemaakt. Hierbij wordt afschilfering van de huid gestimuleerd, talg opgelost en ontstekingen afgeremd. Ook worden rode vlekjes, die vaak achterblijven na acne, lichter en krijgt de huid in het algeheel een betere conditie.  
  • Handmatig (manueel) reinigen: Hierbij maakt de huidtherapeut de huid schoon en zoveel mogelijk vrij van mee-eters en ontstekingen.  
  • Product advies voor thuis. Bij SKN2 wordt er gewerkt met de merken Dermaceutic, La Roche Posay en Iconic Elements.
Naam
Privacy Policy(Vereist)

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma-vr 08.30 : 16.30

Za-zo gesloten