ACNE LITTEKENS

Hoe ontstaan acne littekens? 

Na het ontstaan van een ontsteking bij acne kunnen er verschillende soorten littekens achterblijven. Zo kunnen er littekens in de vorm zijn van pigmentatie of rode vlekjes, maar ook in de vorm van putjes en deukjes in de huid. Omdat littekens niet vanzelf verdwijnen is het belangrijk om acne zoveel mogelijk te voorkomen. Gelukkig zijn er ook behandelmogelijkheden voor als er wel al littekens zijn ontstaan.  

Welke behandelopties zijn er? 

Voor de behandeling van littekens zijn verschillende opties. Wanneer iemand last heeft van pigmentvlekjes en rode vlekjes zijn peelingen of microneedling een mooie optie.  

  • Bij een peeling wordt de dode huidcellenlaag opgelost en gaat deze sneller afschilferen. In de meeste peelingen zitten pigment oplichtende ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat de huid mooier en egaler wordt.  
  • Bij microneedling kan er dieper worden gewerkt. Er worden kleine naaldjes miniscule gaatjes in de huid gemaakt waardoor er een wondgenezingsproces op gang komt. Dit zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine en zorgt ervoor dat de huid zich gaat vernieuwen. Zo worden pigmentvlekjes en rode vlekjes lichter, maar dit kan ook helpen bij de putjes en deukjes die je soms na acne ziet. Deze worden dan opgevuld.  
  • Diepere en grotere littekens behandelen we met de CO2 laser. Deze maakt hitte- en lichtbundels waardoor het vocht in de huid wordt geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat het behandelde laagje in de huid verdampt. Dit geeft niet alleen verstrakking, maar zorgt er ook voor dat littekens worden afgevlakt of juist worden opgevuld. 

BEHANDELING (VOOR/NA)

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma-vr 08.30 : 16.30

Za-zo gesloten