Acne conglobata

Acne conglobata

Acne conglobata is een ernstige vorm van acne welke gepaard gaat met diepe cysten, bulten en ontstekingen. Het kan diepe littekens achterlaten en kan wel psychologische klachten met zich meebrengen. Acne conglobata wordt vaker gezien bij mannen, maar kan ook bij vrouwen voorkomen. 

Onze artsen en huidtherapeuten van SKN2 kunnen u helpen bij het verminderen van uw acne conglobata

Plan vrijblijvend een intake voor het behandelen van acne conglobata

Acne conglobata

  • Acne conglobata komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen
  • Acne conglobata is naar schatting verantwoordelijk voor minder dan 1% van alle gevallen van acne
  • 5/5   +74 Google en Salonized reviews!

Wat is acne conglobata precies?

Acne conglobata bij man in het gezicht Acne conglobata is een ernstige vorm van acne welke gekenmerkt wordt door grote ontstekingen, bulten en cysten. Het wordt vaker gezien bij jonge mannen in de pubertijd, maar kan ook hierna ontstaan. Echter kan het ook bij vrouwen voorkomen. Acne conglobata komt voor op de rug, borst en in het gezicht.

Hoe ontstaat acne conglobata?

Waarom de ene persoon een meer ernstige vorm van acne krijgt dan de ander is niet precies duidelijk. De precieze oorzaak van acne conglobata is nog niet bekend. Er wordt aangenomen dat acne conglobata het gevolg is een combinatie van factoren, waaronder genetische aanleg, hormonale disbalans en een overactief immuunsysteem. 

De meest voor de hand liggende oorzaak is dat acne conglobata wordt veroorzaakt door een toename aan androgene hormonen (mannelijke hormonen zoals testosteron), die de talgklieren stimuleren en zo overtollig talg produceren. Dit kan ervoor zorgen dat talgklieren verstopt raken en er zo cysten en ontstekingen ontstaan. 

Ook kan het genetische aspect meespelen. Wanneer acne conglobata in de familie voorkomt is de kans op acne conglobata groter. Acne conglobata komt ook vaker voor bij bodybuilders of mensen die anabolen gebruiken, omdat bij deze het mannelijke hormoon meer aanwezig is. Andere factoren die kunnen meespelen zijn stress, voeding en bepaalde medicatie. 

Acne conglobata is een complexe aandoening. De exacte oorzaak kan verschillen per persoon. Raadpleeg altijd uw dermatoloog en/of huidtherapeut voor het maken van een geschikt behandelplan.  

Hoe wordt acne conglobata behandeld?

Hoe kun je acne conglobata behandelen? Er zijn verschillende opties mogelijk. Dit gaat altijd in combinatie met een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine.

LET OP: Acne conglobata is een complexe aandoening waar bij vaak een combinatie van medicatie met behandelingen noodzakelijk is. Raadpleeg altijd uw dermatoloog en/of huidtherapeut voor het maken van een geschikt behandelplan. 

Uitreinigen is een behandelmethode bij acne waarbij de puistjes handmatig (manueel) gereinigd worden. Door verstoppingen zoveel mogelijk weg te halen, voorkom je dat het grotere ontstekingen worden. Dit wordt altijd voorafgaande een peeling toegepast.

Peelings zijn een veelgebruikte methode bij het het behandelen van acne klachten. Een peeling is een vloeistof welke verschillende soorten ingrediënten bevat. Deze ingrediënten hebben allemaal hun eigen werking. De peeling lost als het ware de bovenste (dode) huidlaag op zodat er weer nieuwe, gezonde cellen omhoog komen. Bij mensen met acne is hun bovenste huidlaag vaak verdikt, waardoor poriën kunnen verstoppen en er zo ontstekingen kunnen ontstaan. Door met een peeling deze huidlaag dunner te maken, ontstaan er minder snel verstoppingen en zo ook ontstekingen. 

Onze renophase peelings zijn speciaal ontwikkeld voor de aller gevoeligste huidjes. Zo kan er op een milde, maar effectieve manier, gewerkt worden met ontstekingsremmende ingrediënten om de huid te kalmeren en te herstellen. Tenslotte wordt de LED lamp ingezet voor extra activatie van de ingrediënten en kalmeren van de huid. 

Lees alles over peelings als behandelmethode bij acne conglobata.

Heeft u last van littekens na uw acne conglobata? Lees op deze pagina hoe wij u hierbij kunnen helpen om uw acne littekens te verminderen.

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

Hoe ziet een behandeling tegen acne conglobata er uit?

Voor / na foto’s van behandeling tegen mallorca acne

Hieronder vindt u enkele foto’s van acne littekens voor-en na de behandeling.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Worden behandelingen van acne conglobata vergoed door de zorgverzekering?

Vanuit een aanvullende verzekering kunnen onze acne behandelingen worden vergoed. Overleg met uw zorgverzekeraar waar u precies recht op heeft.

SKN2 heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP) en hebben een eigen AGB code.

Acne behandeling gelaat49,95
Acne behandeling gelaat met milkpeel99,95
Acne behandeling gelaat met renophase peeling149,95
Acne behandeling gelaat met microneedling149,95
Acne rosacea behandeling gelaat met IPLVanaf 124,95

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik ben Bij Dr. Wu van SKN2 geweest voor het verwijderen van 2 moedervlekken in m’n gezicht. Zaten er al jaren en stoorde me er al zo lang aan. Nu eindelijk de stap genomen. Wat een simpele ingreep, wou dat ik het eerder had gedaan! Duidelijk uitleg en was snel klaar. Bedankt!

Ik heb een moedervlek waar ik me zorgen over maakte. Toen ik bij dr. Wu kwam stelde hij me meteen gerust, gelukkig geen rare moedervlek! Ik vond hem alleen niet echt mooi en toen heeft dr. Wu hem super mooi weggehaald. Je ziet er niks meer van! Super blij mee. SKN2 bedankt!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over acne conglobata

Acne conglobata is niet besmettelijk. Wel is het belangrijk om de huid goed schoon te houden, zodat bacteriën, vuil en talg goed van de huid verwijderd worden. Wanneer iemand met acne de huid niet voldoende reinigt, kan dit ervoor zorgen dat de acne in stand wordt gehouden. Ook is het belangrijk om regelmatig kussenslopen te vervangen. Acne conglobata kan echter wel erfelijk zijn. 

Bij acne conglobata is het belangrijk dat u uw huid goed verzorgt. Dit houdt in dat u ‘s ochtends en ‘s avonds uw huid schoonmaakt met een milde reiniger en daarnaast goed hydrateert en beschermt met minimaal SPF 30. Het kan daarnaast helpen om te letten op uw suikerinname en deze zo laag mogelijk te houden. Wanneer u gebruik maak van anabolen is het belangrijk hier mee te stoppen. Raadpleeg daarnaast uw dermatoloog en/of huidtherapeut over wat voor medicatie het beste past bij deze aandoening.

Ja, met de juiste thuisproducten kan acne conglobata zeker verminderen. Met een goede cleanser wordt het vuil, talg en zweet van de dag van de huid afgehaald. Daarnaast is het heel belangrijk om de huid te beschermen met minimaal SPF 30. UV straling kan een  uitlokkende factor voor acne conglobata zijn. Een goede huidverzorgingsroutine is de basis en als het ware een behandeling voor thuis. Echter zal bij acne conglobata aanvullende behandelingen of medicatie noodzakelijk zijn.

Acne conglobata kan uiteindelijk vanzelf overgaan, maar vaak is medicatie nodig om ernstige littekenvorming te voorkomen. De combinatie met juiste thuisproducten, leefstijladviezen en behandelingen zijn nodig om de acne conglobata te verminderen. Wanneer u langdurig last heeft van uw klachten kunt u bij uw huidtherapeut of dermatoloog adviezen vragen.

Plan vrijblijvend een intake

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten