Acne excoriee des jeunes filles

Acne excoriee des jeunes filles

Acne excoriee des jeunes filles is eigenlijk niet echt een vorm van acne, maar is het kapot krabben van plekjes, bultjes of pukkeltjes. Dit zorgt ervoor dat de huid beschadigd wordt en erg onrustig lijkt, terwijl dit door de persoon zelf is aangebracht.

Onze artsen en huidtherapeuten van SKN2 kunnen u helpen bij het verminderen van uw Acne excoriee des jeunes filles

Plan vrijblijvend een intake voor het behandelen van Acne excoriee des jeunes filles

Acne excoriee des jeunes filles in cijfers

  • Acne excoriée des jeunes filles komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.
  • In 2021 behandelden wij 75 – personen bij hun Acne excoriée des jeunes filles 
  • In 2022 behandelden wij 99 – personen bij hun Acne excoriée des jeunes filles 
  • 5/5   +74 Google en Salonized reviews!

Wat is Acne excoriée des jeunes filles precies?

Acne excoriée des jeunes filles is een vorm van acne die vooral wordt gezien bij (jonge) vrouwen. Vandaar ook de Franse naam en het woord jeunes filles, wat meisjes betekent. Hierbij kan er in eerste instantie acne aanwezig zijn maar staan vooral de korstjes, littekens en huidverkleuring op de voorgrond. Dit doet de huid onrustig lijken, waar dit in eerste instantie niet per se van de acne zelf hoeft te komen. Door het krabben wordt de kans op littekens en pigmentverschuivingen enorm vergroot. 

Hoe ontstaat acne excoriée des jeunes filles?

Acne excoriée des jeunes filles ontstaat door het krabben van de persoon in kwestie aan de eventuele puistjes en pukkeltjes. Dit kan een soort vicieuze cirkel worden, wanneer iemand juist gaat pulken en krabben omdat er plekjes zichtbaar zijn. Vaak gaat dit onbewust en wordt het vaker gezien bij stress. Echter kan er ook een psychologische oorzaak aan ten grondslag liggen waar iemand dwangmatig aan het krabben is. In dit geval kan psychologische hulp noodzakelijk zijn.

Hoe wordt acne excoriée des jeunes filles behandeld?

Hoe kun je acne behandelen? De verschillende behandelopties van actieve acne zijn: peelings en het uitreinigen en schoonmaken van de huid. Dit gaat altijd in combinatie met een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine.

  • Uitreinigen is een behandelmethode bij acne waarbij de puistjes handmatig (manueel) gereinigd worden. Door verstoppingen zoveel mogelijk weg te halen, voorkom je dat het grotere ontstekingen worden.
  • Bij acne excoriée des jeunes filles is het daarnaast heel belangrijk dat iemand stopt met krabben. Hierin kan het helpen om bijvoorbeeld met de huidtherapeut af te spreken dat deze enkel de huid mag uitreinigen en puistjes mag verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om bewust te worden van krabgedrag. Zet bijvoorbeeld streepjes in een krabboekje om bewustwording te creëren van het krabben. 
  • Peelings zijn een veelgebruikte methode bij het het behandelen van actieve acne. Een peeling is een vloeistof welke verschillende soorten ingrediënten bevat. Deze ingrediënten hebben allemaal hun eigen werking. De peeling lost als het ware de bovenste (dode) huidlaag op zodat er weer nieuwe, gezonde cellen omhoog komen. Bij mensen met acne is hun bovenste huidlaag vaak verdikt, waardoor poriën kunnen verstoppen en er zo ontstekingen kunnen ontstaan. Door met een peeling deze huidlaag dunner te maken, ontstaan er minder snel verstoppingen en zo ook ontstekingen.
  • Een andere opties is microneedling. Microneedling is een behandeling welke voornamelijk wordt ingezet bij acne littekens. Hierbij worden er met de Dermapen, welke kleine naaldjes bevat, minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt er op een gecontroleerde manier schade gemaakt aan de huid waardoor de huid zich gaat vernieuwen. Collageen en elastine worden opnieuw aangemaakt zodat littekentjes verminderen en roodheden steeds minder zichtbaar worden. Het geeft een echte boost aan de huid.

Lees alles over peelings als behandelmethode bij acne

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

Hoe ziet een behandeling tegen acne excoriée des jeunes filles er uit?

Voor / na foto’s van behandeling tegen acne excoriée des jeunes filles

Hieronder vindt u enkele foto’s van acne littekens voor-en na de behandeling.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Worden behandelingen van acne excoriée des jeunes filles vergoed door de zorgverzekering?

Vanuit een aanvullende verzekering kunnen onze acne behandelingen worden vergoed. Overleg met uw zorgverzekeraar waar u precies recht op heeft.

SKN2 heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP) en hebben een eigen AGB code.

Acne behandeling gelaat met renophase peeling149,95
Acne behandeling gelaat met microneedling149,95
Acne rosacea behandeling gelaat met IPLVanaf 124,95
Acne rosacea behandeling gelaat vaatlaserVanaf 124,95

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik ben Bij Dr. Wu van SKN2 geweest voor het verwijderen van 2 moedervlekken in m’n gezicht. Zaten er al jaren en stoorde me er al zo lang aan. Nu eindelijk de stap genomen. Wat een simpele ingreep, wou dat ik het eerder had gedaan! Duidelijk uitleg en was snel klaar. Bedankt!

Ik heb een moedervlek waar ik me zorgen over maakte. Toen ik bij dr. Wu kwam stelde hij me meteen gerust, gelukkig geen rare moedervlek! Ik vond hem alleen niet echt mooi en toen heeft dr. Wu hem super mooi weggehaald. Je ziet er niks meer van! Super blij mee. SKN2 bedankt!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over acne acne excoriée des jeunes filles

Acne is niet besmettelijk. Wel is het belangrijk om de huid goed schoon te houden, zodat bacteriën, vuil en talg goed van de huid verwijderd worden. Wanneer iemand met acne de huid niet voldoende reinigt kan dit er voor zorgen dat de acne in stand gehouden wordt. Ook is het belangrijk om regelmatig kussenslopen te vervangen.

Bij acne is het belangrijk dat u uw huid goed verzorgt. Dit houdt in dat u ‘s ochtends en ‘s avonds uw huid schoonmaakt met een milde reiniger en daarnaast goed hydrateert en beschermt met minimaal SPF 30. Daarnaast kunt u nog zuren gebruiken, bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur, om acne te verminderen. Het kan daarnaast helpen om te letten op uw suikerinname en deze zo laag mogelijk te houden. Daarnaast is bewustwording van het krabgedrag erg belangrijk. U dient zo min mogelijk te krabben aan de plekjes. Houdt desnoods dit bij in een krabboekje, waarin u streepjes kan zetten als u opmerkt dat u aan de huid zit te pulken en krabben. 

Ja, met de juiste thuisproducten kan acne zeker verminderen en soms zelfs helemaal laten verdwijnen. Met een goede cleanser wordt het vuil, talg en zweet van de dag van de huid afgehaald. Door de huid te exfoliëren met producten waar zuren in zitten kan het bovenste huidlaagje van dode huidcellen dunner worden gemaakt. Hierdoor ontstaan er minder snel verstoppingen en worden puistjes minder. Een goede huidverzorgingsroutine is de basis en als het ware een behandeling voor thuis. Echter zullen in sommige gevallen aanvullende behandelingen of medicatie noodzakelijk zijn.

Acne excoriée des jeunes filles kan vanzelf over gaan. Wanneer de huid rustiger wordt zal er ook minder gekrabt worden en zal de huid rustiger ogen. Echter is het juist typerend voor acne excoriée des jeunes filles dat deze op latere leeftijd nog persistent aanwezig kan zijn. Dit komt omdat er een vicieuze cirkel ontstaat waarin iemand krabt omdat de huid onrustig is, maar het krabben de huid ook onrustig maakt. Dan zijn bewustwording van het krab gedrag in combinatie met juiste thuisproducten, leefstijladviezen en eventuele behandelingen nodig om de acne te verminderen. Echter kan er ook een onderliggende aandoening aanwezig zijn welke acne veroorzaakt. Wanneer u op latere leeftijd nog last heeft van acne kunt u bij uw huidtherapeut of dermatoloog adviezen vragen.

Plan vrijblijvend een intake

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten