Beenvaatjes

Beenvaatjes

U heeft last van beenvaatjes en wilt deze graag laten verwijderen. Beenvaatjes komen veel voor, zowel bij mannen als bij vrouwen. Echter worden ze wel vaker bij vrouwen gezien en kunnen ze in de loop van de jaren erger worden. Ondanks dat het geen kwaad kan worden ze vaak wel als cosmetisch storend ervaren. Met onze vaatlaser zijn ze gelukkig goed te behandelen. Onze huidtherapeuten van SKN2 Utrecht kunnen veilig voor u uw beenvaatjes verwijderen.

Plan vrijblijvend een intake voor het verwijderen van uw beenvaatjes

Beenvaatjes in cijfers

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes zijn smalle verwijde bloedvaatjes die ondiep in de huid liggen. Ze zijn blauw/paars van kleur en worden ook wel bezemrijsvarices genoemd. De vaatjes hebben vele vertakkingen en kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Hoe ontstaan beenvaatjes?

Het ontstaan van blauwe/paarsachtige vaatjes op de benen hebben verschillende oorzaken. Het kan erfelijk zijn, door dieper gelegen spataderen veroorzaakt worden, maar het kan ook ontstaan doordat iemand een staand beroep heeft (gehad) of na de zwangerschap. Dit zorgt voor verslapping van de vaatwand waardoor het bloed in de vaatjes blijft staan en deze zichtbaar(der) worden.

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe ziet een behandeling tegen beenvaatjes er uit?

VIDEO beenvaatjes

Om beenvaatjes zo goed mogelijk te behandelen zijn er meerdere opties beschikbaar. Zo kunnen we beenvaatjes met onze vaatlaser behandelen maar ook door middel van scleroseren.

Hoe werkt de vaatlaser?

De behandeling met een vaatlaser is een effectieve en snelle manier om de vaatjes te verwijderen. De laser verwarmt de bloedvaatjes en zorgt ervoor dat deze kapot gaan en zonder de huid eromheen te beschadigen. Het lichaam ruimt deze vaatjes vanzelf op. In het begin kunnen de vaatjes wat meer opvallen. Ze kunnen wat gaan zwellen en roder of paarser van kleur worden. Dit trekt in de weken erna weg. Per behandeling zijn de vaatjes steeds minder aanwezig. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig. De vaatjes die weg zijn komen niet meer terug, wel kunnen er in de loop van de jaren nieuwe vaatjes ontstaan.

Hoe werkt scleroseren?

Bij scleroseren worden de beenvaatjes ingespoten met een vloeistof (aethoxysklerol). Dit zorgt ervoor dat de vaatwanden tegen elkaar aan plakken waardoor er geen bloed meer naar de ader kan stromen. De overige functionerende beenvaten nemen deze bloedstroom over.

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

Wat kost het verwijderen van beenvaatjes?

Enkele beenvaatjes 125,-
Beenvaatjes middel150,-
Beenvaatjes groot175,- tot 250,-
Sclerotiseren200,-

Voor / na foto’s van laserbehandeling beenvaatjes

Hieronder vindt u enkele foto’s van beenvaatjes voor-en na de behandeling.

Het verwijderen van beenvaatjes wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ben gelaserd en onthaard door SKN2. De behandeling werd zorgvuldig, vakkundig en op een prettige gedaan door de huidtherapeute. Kan SKN2 van harte aanbevelen.

Vrijblijvend een intake inplannen?

Beenvaatjes

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over beenvaatjes

Nee, wanneer beenvaatjes eenmaal aanwezig zijn zullen deze niet uit zichzelf weggaan. De enige manier om deze vaatjes te verwijderen is door lasertherapie of door sclerotiseren. Door compressiekousen te dragen kunt u tot op zekere hoogte voorkomen dat er nieuwe beenvaatjes ontstaan, echter is ook dit niet een garantie dat er geen beenvaatjes ontstaan.

De vaatlaser die we bij SKN2 bevat een geavanceerd koelsysteem die de behandeling zo comfortabel mogelijk maakt. U kunt kleine prikjes verwachten, waarbij de grotere vaatjes gevoeliger kunnen zijn dan de kleinere vaatjes. Over het algemeen wordt de behandeling dan ook zeer goed verdragen.

Nee, helaas zijn er gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig om beenvaatjes te verwijderen. Dit komt omdat het lichaam de vaatjes langzaam afbreekt. Soms zijn de beenvaatjes nog niet genoeg beschadigd na 1 behandeling om helemaal te verdwijnen. Echter kunnen kleine vaatjes wel verdwijnen na 1 behandeling, maar hebben de grotere vaten meerdere sessies nodig.

Plan vrijblijvend een intake

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten