BEENVAATJES

Hoe ontstaan beenvaatjes? 

Beenvaatjes worden vaak als cosmetisch storend ervaren. Het ontstaan van blauwe/paarsachtige vaatjes op de benen hebben verschillende oorzaken. Het kan erfelijk zijn, maar het kan ook ontstaan doordat iemand een staand beroep heeft (gehad) of na de zwangerschap. Dit zorgt voor  verslapping van de vaatwand waardoor het bloed in de vaatjes blijft staan.  

Welke behandelopties zijn er? 

Om beenvaatjes zo goed mogelijk te behandelen zijn er meerdere opties beschikbaar. Zo kunnen beenvaatjes met onze vaatlaser behandelen maar ook door middel van scleroseren. 

De laser verwarmt de bloedvaatjes en zorgt ervoor dat deze kapot gaan. Het lichaam ruimt deze vaatjes vanzelf op. In het begin kunnen de vaatjes wat meer opvallen. Ze kunnen wat gaan zwellen en roder of paarser van kleur worden. Dit trekt in de weken erna weg. Per behandeling zijn de vaatjes steeds minder aanwezig. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig. De vaatjes die weg zijn komen niet meer terug, wel kunnen er in de loop van de jaren nieuwe vaatjes ontstaan.  

Bij scleroseren worden de beenvaatjes ingespoten met een vloeistof (aethoxysklerol). Dit zorgt ervoor dat de vaatwanden tegen elkaar aan plakken waardoor er geen bloed meer naar de ader kan stromen. De overige functionerende beenvaten nemen deze bloedstroom over.   

Naam
Privacy Policy(Vereist)

BEHANDELING (VOOR/NA)

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma-vr 08.30 : 16.30

Za-zo gesloten