CO2 LASER

Hoe werkt de CO2 laser? 

Met de CO2 laser worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt. De hitte die daarbij vrijkomt zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine en zorgt voor verstrakking van de huid. De huid wordt steviger, egaler en strakker. Ook verbetert de doorbloeding. Met de laser kunnen we rimpels en littekens verminderen of kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Ook kan de laser huidoneffenheden verwijderen.

Voor wie is de CO2 laser geschikt? 

De CO2 laser is geschikt voor mensen die last hebben van littekens, grove poriën en bij wie tekenen van huidveroudering zichtbaar zijn.  Ook mensen die hun algehele huidconditie willen verbeteren is de CO2 laser een mooie behandeling. Mensen met een donkere huid zijn minder goed te behandelen doordat er een hogere kans bestaat op pigmentverschuiving.  

Hoe ziet de behandeling eruit? 

Voorafgaande de behandeling wordt u verdoofd met Emla cremeDe laser maakt kleine gaatjes in de huid. Dit geeft een rasterachtig patroon waarbij er stukjes intacte huid tussen de gelaserde gaatjes zittenDit zorgt ervoor dat de huid beter kan herstellen. Zo wordt het gehele gelaat meegenomen tijdens de behandeling. Tijdens het laseren voelt de huid branderig. Na afloop wordt de huid ingesmeerd met een herstellende cremeHet branderige gevoel kan een aantal uren aanhouden. Na de behandeling is de huid rood en zijn er rastervorminge gaatjes zichtbaar. In de dagen erna ontstaan er korstjes die er vanzelf afvallen. De huid kan dan schraal aanvoelen. De hersteltijd van de CO2 laser is minimaal 7 dagen. Deze periode wordt ook aangeraden om thuis te werken/blijven. Na ongeveer 2 weken is de huid hersteld. De stimulatie van collageen en elastine werkt echter nog 3 tot 6 maanden door. 

BEHANDELING (VOOR/NA)

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten