Couperose

Couperose

U heeft last van couperose en wilt dit graag laten verwijderen. Couperose is de medische benaming voor dunne, rode of paarse vaatjes in het gezicht. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen en begint meestal vanaf de leeftijd van 30 jaar. Ondanks dat ze onschuldig zijn kunnen ze als cosmetisch storend worden ervaren. Met onze vaatlaser zijn ze gelukkig goed te behandelen.

Onze huidtherapeuten van SKN2 Utrecht kunnen veilig voor u uw couperose verwijderen.

Plan vrijblijvend een intake voor het verwijderen van uw couperose

Couperose in cijfers

  • Couperose komt met name voor bij mensen met een licht huidtype
  • Ruim 40% van alle mensen vanaf 30 jaar heeft in meer of mindere mate last van couperose
  • 60% van de mensen weet niet dat deze vaatjes verwijderd kunnen worden.
  • In 2021 behandelden wij 75 personen voor hun couperose
  • 5/5     +74 Google en Salonized reviews!

Wat is couperose?

Bij couperose zijn er dunne vaatjes in het gezicht te zien. De vaatjes zijn rood of paars van kleur en zijn voornamelijk zichtbaar op de wangen, neus en op de kin. Couperose komt vooral voor bij mensen met een licht huidtype en ontstaan meestal vanaf de leeftijd van 30 jaar. We zien couperose vaker bij vrouwen dan bij mannen.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose kan door verschillende oorzaken ontstaan. Zo kan het erfelijk zijn, door medicatie ontstaan maar ook komen met de leeftijd of door overmatige blootstelling aan de zon. Bij mensen met rosacea worden ook vaak deze kenmerkende vaatjes gezien, maar bij rosacea zijn ook nog andere klachten aanwezig. Tevens lijken lichtere huidtypen vaker last te hebben van couperose en kunnen temperatuurwisselingen en alcoholgebruik invloed hebben.

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam

Hoe ziet een behandeling tegen couperose er uit?

Om bloedvaat zo goed mogelijk te behandelen zijn er meerdere opties beschikbaar. Zo kunnen we beenvaatjes met onze vaatlaser behandelen maar ook door middel van Intese Pulsed Light (IPL)

Hoe werkt de vaatlaser?

De behandeling met een vaatlaser (nd:YAG 1064 nm) is een effectieve en snelle manier om couperose te verwijderen. De laser verwarmt de bloedvaatjes en zorgt ervoor dat deze kapot gaan en zonder de huid eromheen te beschadigen. Het lichaam ruimt deze vaatjes vanzelf op. In het begin kunnen de vaatjes wat meer opvallen. Ze kunnen wat gaan zwellen en roder of paarser van kleur worden. Dit trekt in de weken erna weg. Per behandeling zijn de vaatjes steeds minder aanwezig. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig. De vaatjes die weg zijn komen niet meer terug, wel kunnen er in de loop van de jaren nieuwe vaatjes ontstaan.

Hoe werkt IPL?

Daarnaast behandelen we couperose ook met de IPL (Intense Pulsed Light). Dit apparaat geeft licht af aan de bloedvaatjes en zorgt er zo voor dat de energie die daarbij vrij komt de bloedvaatjes vernietigt. Dit geeft het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid schiet. IPL is vooral geschikt voor de rode blosjes en hele kleine vaatjes.

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

Wat kost het verwijderen van couperose?

Couperose wangen125,-
Couperose wangen + neus 150,-
Couperose gehele gezicht175,-

Voor / na foto’s van laserbehandeling couperose

Hieronder vindt u enkele foto’s van beenvaatjes voor-en na de behandeling.

Bij sommige zorgverzekeringen wordt de behandeling voor couperose vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Vraag bij uw zorgverzekeraar wat de voorwaarden hiervoor zijn.

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Na de behandeling voor het lazeren van talgbultjes en couperose in mijn gezcht door SKN2 ziet mijn gezicht er nu weer fris en schoon uit. Uitstekende werk verricht door de huidtherapeute

Prettige mensen, kundig. Doortastend.

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over couperose

Niet altijd. Bij sommige mensen ontstaat couperose en blijft het nadat het gevormd is stabiel. Echter wordt naarmate de leeftijd vordert wel vaker gezien dat de roodheid en vaatjes toeneemt. Dit komt doordat de huid zijn stevigheid verliest en de vaatjes ook makkelijker kunnen verwijden.

De vaatlaser die we bij SKN2 bevat een geavanceerd koelsysteem die de behandeling zo comfortabel mogelijk maakt. U kunt kleine prikjes verwachten, waarbij de grotere vaatjes gevoeliger kunnen zijn dan de kleinere vaatjes. Over het algemeen wordt de behandeling dan ook zeer goed verdragen.

Nee, gemiddeld zijn er 2 tot 5 behandelingen nodig om couperose te verwijderen. Dit komt omdat het lichaam de vaatjes langzaam afbreekt. Per keer verdwijnt er dus steeds meer vaatjes. Echter is er na 1 behandeling al vermindering in roodheid en vaatjes zichtbaar.

Plan vrijblijvend een intake

Naam

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten