FIRM FACIAL

Wat is de firm facial?

De firm facial is een behandeling waarbij een TCA peeling gecombineerd wordt met microneedling. Een TCA peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag wordt opgelost. De huidcellen onder deze huidlaag worden daardoor gestimuleerd om zich te gaan vernieuwen. Dit leidt tot aanmaak van collageen en elastine. Bij microneedling worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor komt een wondgenezingsproces op gang die ook de collageen en elastine aanmaak stimuleert. Door de behandelingen te combineren krijgt uw huid een enorme boost.

Voor wie is de behandeling geschikt?

De behandeling geeft een echte boost voor de collageen en elastine productie. Daarom wordt het vooral ingezet bij tekenen van huidveroudering. Maar we zetten het ook wel in bij acne littekens, een grove huidstructuur en bij pigmentvlekken.

Hoe ziet de behandeling eruit? 

Voor de behandeling plannen we een intakegesprek waarin alle belangrijke medische gegevens worden uitgevraagd en we uw wensen bespreken. Tijdens de behandeling reinigen we de huid eerst goed. Daarna brengen we, afhankelijk van de huidreactie, verschillende laagjes van de TCA peeling aan. Dit geeft een branderig gevoel. Wanneer de gewenste huidreactie is opgetreden en wanneer het branderig gevoel is weggetrokken, wordt er met behulp van microneedling een retinol serum in de huid gebracht. We gebruiken hierbij de Dermapen 4™ die kleine microscopische gaatjes in de huid maakt. Ook het microneedlen kan een branderig gevoel geven. Na de behandeling is de huid rood en kan gaan zwellen. Dit trekt vaak binnen 24 uur weg. In de week na de behandeling gaat de huid schilferen en kan droog aanvoelen. Na ongeveer een week is de huid volledig hersteld en heeft u een strakkere en egalere huid! 

REVIEWS

Mijn huid ziet er stukken beter uit.

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten