Grove Huidstructuur

Grove huidstructuur

Een grove huidstructuur kan voor iedereen wat anders betekenen. Voor de een is zijn het grove poriën, voor de ander is het een doffe huid of lijntjes en rimpels. Bij een grove huidstructuur voelt de huid niet meer zacht aan en kan het bovenstaande ‘huidproblemen’ vertonen. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om de huid weer een echte opfrisser te geven. 

De huidtherapeuten van SKN2 Utrecht kunnen u helpen bij een grove huidstructuur.

Plan vrijblijvend een intake voor de behandeling van een grove huidstructuur

Grove huidstructuur in cijfers

Wat is een grove huidstructuur?

Sommige mensen hebben last van een grove huidstructuur. Dit houdt in dat de huid wat doffer is, niet meer zacht aanvoelt, grove poriën bevat en bijvoorbeeld kleine littekentjes heeft. Iedereen krijgt te maken met veranderingen van de huid door het ouder worden of andere oorzaken.

Wat is de oorzaak van een grove huidstructuur?

Een grove huidstructuur kan ontstaan door externe factoren zoals roken, zonneschade, stress of hormonale veranderingen. Ook leeftijd speelt mee. Naarmate we ouder worden zal de kwaliteit van onze huid steeds meer achteruitgaan. Dit komt doordat huidcellen langzamer vernieuwen. De dode huidcellen laag schilfert naarmate we ouder worden steeds langzamer af. De dode huidcellen laag wordt hierdoor dikker, waardoor er makkelijker verstoppingen ontstaan en waardoor de huid er dof uit kan gaan zien. Hierdoor kunnen de structuren van de huid wat meer op gaan vallen.

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam

Hoe ziet een behandeling tegen grove huidstructuur eruit?

VIDEO VOLGT

Wat kost een behandeling tegen een grove huidstructuur?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de huidstructuur te verbeteren.

Peeling

Een chemische peeling is een vloeistof die uit verschillende zuren kan bestaan. Deze zuren hebben allemaal hun eigen eigenschappen. Zo zijn er peelingen die speciaal gemaakt zijn voor acne, maar ook om pigmentvlekken te verminderen of fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Zo is er voor iedereen een geschikte peeling.  

Een chemische peeling zorgt voor verweking van de dode huidcellen. Hierdoor schilferen deze sneller af. Dit zorgt ervoor dat de huid een prikkel krijgt om zich te gaan vernieuwen. Zo wordt de huidconditie verbeterd. 

Microneedling

Microneedling zetten we in voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als u zich stoort aan littekens, rimpels, grove poriën of pigment. Maar het is ook een hele goede behandeloptie om uw algehele huidconditie te verbeteren. Door middel van naaldjes worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Dit zorgt voor een gecontroleerd wondgenezingproces waarbij collageen en elastine opnieuw worden aangemaakt.  De huid wordt dikker en steviger. Tevens krijgt de huid een stimulans om zich op een natuurlijke en snelle manier te vernieuwen. Huidverzorgingsproducten worden zo ook beter opgenomen.   

CO2 laser

Ten slotte is er de CO2 laser. Dit is een diepe behandeling die hittebundels in de huid maakt en daardoor het water uit het weefsel verdampt. Dit zorgt voor verstrakking en vernieuwing van de huid. Collageen en elastine worden opnieuw aangemaakt waardoor de huid vernieuwd wordt. Het vermindert zo rimpels, littekens en grove poriën.

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

Milkpeel€100,-
TCA peeling€150,-
Glow Facial€250,-
Vitamine C Peel€225,-
Microneedling€150,-
Full face rejuvenation (CO2 laser)€600,- (inclusief nabehandelingsproducten en 2 LED sessies)
Half face rejuvenation (CO2 laser)€400,- (inclusief nabehandelingsproducten en 2 LED sessies)

Voor / na foto’s van behandeling grove huidstructuur

Hieronder vindt u enkele  voor & na foto’s van grove huidstructuur na onze behandelingen.

Over het algemeen worden behandelingen voor een grove huidstructuur niet vergoed. Wanneer er acne-achtige klachten zijn wordt dit echter wel vergoed. Vraag precies na bij uw zorgverzekeraar waar u recht op heeft.

SKN2 heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP) en hebben een eigen AGB code. 

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik heb een Glow Facial, vitamine C peeling behandeling gehad bij SKN2. De behandeling werd op prettige en vakkundige wijze uitgevoerd door Helen. Ze is heel fijn in de omgang en legde de verschillende stappen van de behandeling goed uit. Heel blij met het resultaat!

Sofie is iemand die je op je gemak laat voelen. Ik heb een microneedling behandeling bij haar gehad en was enthousiast over het resultaat. Ik heb last van een snelle pigment aanmaak en met deze behandeling zijn veel vlekjes uit mijn gezicht verdwenen. Sofie is een professional en weet je het juiste advies te geven.

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over de behandeling tegen een grove huidstructuur

Ja, met de juiste thuisproducten kunt u zelf uw huid aanzienlijk verbeteren. Zo zijn exfolianten en retinoiden uitermate geschikt voor de behandeling van een grove huidstructuur. Dit zijn producten welke de dode huidcellen laag op een milde wijze oplossen. Vraag uw huidtherapeut welke thuisproducten het beste zijn voor uw huid. 

Na 1 behandeling kunt u al verschil zien in uw huid. Dit komt omdat de huid direct na de behandeling al aan het werk gaat om zichzelf te vernieuwen. Zo kan er in de dagen na de behandeling lichte schilfering zichtbaar zijn (de dode huidcellen die los beginnen te laten). Echter zult u nog een beter resultaat zien wanneer u meerdere behandelingen ondergaat. 

Elke huid is anders. Zo heeft een vette acne huid een andere aanpak nodig dan een droge en doffe huid. Vaak wordt er begonnen met een peeling of microneedling. Dit is om de huid te laten wennen aan de behandelingen. In sommige gevallen worden deze behandeling ook gecombineerd voor een nog sterker effect. Dit gebeurd echter pas nadat uw huid al eerder is behandeld. Zo kunnen behandelingen steeds een stapje intensiever worden gemaakt, afhankelijk van uw huidconditie en uw wensen.

Plan vrijblijvend een intake

Naam

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten