Huidverbetering in Utrecht?

Huidverbetering

U wilt uw huid graag verbeteren, maar heeft geen idee waar u moet beginnen. Wat voor huidverzorging is nodig? Wat kunt u thuis doen? En welke behandelingen werken nou echt? Elke huid is verschillend. Daarom vereist ieders huid een op maat gemaakt plan. 

Onze artsen en huidtherapeuten van SKN2 Utrecht kunnen samen met u een plan maken voor huidverbetering. 

Plan vrijblijvend een intake voor huidverbetering!

Huidverbetering

  • Bijna 75% van de mensen wil graag zijn of haar huid verbeteren. 
  • 50% van deze personen ondergaat hiervoor behandelingen
  • In 2021 behandelden wij 204 – personen voor huidverbetering
  • In 2022 behandelden wij 450 – personen voor huidverbetering
  • 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  +74 Google en Salonized reviews!

Wat is huidverbetering precies?

Huidverbetering is een algemeen begrip waarbij op verschillende manieren de huidconditie wordt verbeterd. De mate waarin dit nodig is verschilt per huid en per wens. Waar de een zich stoort aan rimpels, vind de ander zijn poriën vervelend. Sommige mensen hebben sneller last van pigmentaanmaak, waar de ander weer met acne klachten kampt. Een jonge huid heeft daarnaast minder nodig dan een verouderde huid. Dit komt omdat een jonge huid beter in staat is om zich te vernieuwen en van nature meer collageen en elastine aanmaakt. 

Om de huid in zijn algemeenheid te verbeteren zijn er verschillende behandelopties mogelijk. 

Welke soorten behandelopties zijn er voor huidverbetering?

Om uw huid zo goed mogelijk te behandelen, vindt er intakegesprek plaats. Hier kijkt onze huidtherapeut naar uw huid en worden de zaken die u wilt verbeteren aan uw huid bekeken. In overleg stellen jullie een behandelplan op en wordt aangegeven welke behandeling het meest geschikt voor u is.

Microneedling

Microneedling zetten we in voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als u zich stoort aan littekens, rimpels, grove poriën of pigment. Maar het is ook een hele goede behandeloptie om uw algehele huidconditie te verbeteren. Door middel van naaldjes worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Dit zorgt voor een gecontroleerd wondgenezingproces waarbij collageen en elastine opnieuw worden aangemaakt.  De huid wordt dikker en steviger. Tevens krijgt de huid een stimulans om zich op een natuurlijke en snelle manier te vernieuwen. Huidverzorgingsproducten worden zo ook beter opgenomen.

Lees hier meer over microneedling

Een medische peeling voor huidverbetering

Een chemische peeling is een vloeistof die uit verschillende zuren kan bestaan. Deze zuren hebben allemaal hun eigen eigenschappen. Zo zijn er peelingen die speciaal gemaakt zijn voor acne, maar ook om pigmentvlekken te verminderen of fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Zo is er voor iedereen een geschikte peeling.  Een chemische peeling zorgt voor verweking van de dode huidcellen. Hierdoor schilferen deze sneller af. Dit zorgt ervoor dat de huid een prikkel krijgt om zich te gaan vernieuwen. Zo wordt de huidconditie verbeterd. De peelingen waarmee gewerkt wordt kunnen variëren van mild tot zeer intensief. Dus ook voor de hele gevoelige huiden hebben we geschikte behandelopties.

Lees hier meer over peelingen

CO2 laser bij huidverbetering

De meeste effectieve manier om rimpels en de huidstructuur aan te pakken is met onze CO2 laser. Een CO2 laser maakt met behulp van hitte bundels miniscule gaatjes in de huid. Dit zorgt voor een gecontroleerde manier van schade aan de huid, waardoor er een wondgenezingsproces op gang komt, en zo de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De warmte van deze hittebundels zorgt eveneens voor waterverdamping in de huid, wat verstrakking van het weefsel geeft. De huid wordt steviger, egaler en strakker. Ook verbetert de doorbloeding. Met de laser kunnen we rimpels en littekens verminderen of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Lees hier meer over onze CO2 laser 

Huidverzorging

De basis van huidverbetering is de thuis verzorgingsroutine. Producten zijn enorm belangrijk om behaalde resultaten te behouden en om de huid in goede conditie te houden. Dat begint met dagelijks schoonmaken, hydrateren en beschermen met minimaal SPF 30. Daarnaast kunnen bepaalde ingrediënten collageen en elastine aanmaken, dode huidcellen verwijderen en de huid verbeteren. Denk hierbij aan o.a. retinol, vitamine C, niacinamide en glycolzuur. Uw huidtherapeut kan samen met u kijken welke ingrediënten en producten bij uw huid passen. 

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de kosten van huidverbetering?

Afhankelijk van uw vraag stellen we met u samen een behandelplan op. Zo weet u precies hoeveel behandelingen er nodig zijn, wat het te verwachten resultaat is en hoeveel het precies zal kosten.

Peeling100,-
Renophase peeling150,-
TCA peeling 150,-
Microneedling150,-
CO2 laser halve gelaat400,-
CO2 hele gelaat600,-

Voor & Na huidverbetering behandelingen

Hieronder vindt u enkele foto’s van verschillende huid verbeterende behandelingen.

In sommige gevallen worden huidverbeterende behandelingen vergoed. Vraag bij uw verzekeraar waar u recht op heeft. SKN2 heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP) en hebben een eigen AGB code. 

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik heb meerdere peelingen en laserbehandelingen gehad bij SKN2 in Utrecht. Dit heeft mijn huid ontzettend verbeterd. Mijn lijntjes en rimpeltjes zijn aanzienlijk verminderd, zeker na de behandeling met de CO2 laser die toch best wel pittig is. Goede begeleiding hiervoor gehad en vriendelijk personeel. Dank jullie wel!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over huidverbetering

Ja, u kunt zelf heel goed uw huid verbeteren. Een gezonde huid is goed gehydrateerd en goed beschermd tegen UV straling. Goed hydrateren kan met een goede moisturizer. Mooie ingrediënten hiervoor zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur, aloe vera, shea butter en glycerine. Beschermen kan met SPF met minimaal factor 30 of 50, maar ook met antioxidanten zoals vitamine C of niacinamide. Daarnaast is het mooi om in de avond de huid te behandelen met ingredienten zoals glycolzuur, melkzuur, salicylzuur of retinol. Hierbij worden dode huidcellen op een milde manier verwijderd, waardoor de huid zich gaat vernieuwen en de huid weer fris en stralend wordt. 

Vraag uw huidspecialist om een gericht advies. Elke huid is uniek, dus vereist een specifieke aanpak. 

Ja, een goede thuis verzorgingsroutine is enorm belangrijk in het verbeteren van uw huid!  Dit is wel mits u natuurlijk de juiste producten en ingrediënten gebruikt. Een basis routine bestaat uit uw huid hydrateren, beschermen (met SPF), schoonmaken en aanvullend exfoliëren. 

Er zijn meerdere behandelingen die verschillende huidproblemen kunnen aanpakken en de huidconditie kunnen verbeteren. Denk hierbij aan microneedling of een peeling. Op een milde wijze wordt de huid vernieuwd, waardoor de huid weer frisser en egaler wordt, maar ook extra collageen en elastine gaat aanmaken. Microneedling of een peeling zijn voor bijna alle huidtypes geschikt. Echter wordt er speciaal voor u een behandelplan opgesteld, omdat niet iedereen dezelfde behandeling nodig heeft.

Onze renophase peelingen, maar ook microneedling, zijn erg geschikt voor gevoelige huidtypes. Denk hierbij aan de rosacea huid, huidjes met (hormonale) acne en huidjes welke gevoelig zijn voor eczeem of allergieën. Belangrijk is om de gevoelige huid te beschermen, te hydrateren en te kalmeren. Door onze huidtherapeuten wordt er een behandelplan op maat gemaakt voor uw (gevoelige) huid.

Plan vrijblijvend een intake

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten