Huidverjonging in Utrecht?

Huidverjonging

Huidverjonging: naarmate u ouder wordt beginnen er tekenen van huidveroudering zichtbaar te worden. Dit kunnen fijne lijntjes zijn, maar ook diepere rimpels en pigmentvlekjes. De huid wordt daarnaast doffer en de huid begint te verslappen. Er zijn veel mogelijkheden om op een natuurlijk manier huidverjonging in te zetten. Onze huidtherapeuten van SKN2 Utrecht kunnen veilig voor u uw huid verjongen en weer een frisse uitstraling geven.

Plan vrijblijvend een intake voor huidverjonging met onze CO2 laser

Jongere huid

 • Huidverjonging is een verzamelnaam voor verschillende behandelingen welke de collageen en elastine aanmaak stimuleren.
 • Ongeveer 85% van de mensen stoort zich aan hun eigen rimpeltjes en fijne lijntjes
 • 60% van deze personen laat behandelingen uitvoeren om deze rimpeltjes en fijne lijntjes te verminderen
 • In 2021 behandelden wij 211 – personen voor huidverjonging
 • In 2022 behandelden wij 259 – personen voor huidverjonging
 • 5/5  +74 Google en Salonized reviews!

Wat is huidverjonging precies?

Huidverjonging is een verzamelnaam voor verschillende behandelingen waar de collageen en elastine aanmaak wordt gestimuleerd. Wanneer u ouder wordt verliest de huid collageen (wat zorgt voor stevigheid van de huid) en elastine (wat zorgt voor rekbaarheid van de huid). Dit heeft als effect dat er rimpels en lijntjes ontstaan. Ook kan de huid doffer worden en kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Voor huidverjonging kan er gewerkt worden met een lasers, peelingen en microneedling. Dit zijn allemaal behandelingen die werken op de collageen en elastine aanmaak. Door op een gecontroleerde manier schade te geven aan de huid, gaat de huid zich vernieuwen. Het effect? Lijntjes verzachten, de huid krijgt weer een frisse uitstraling en pigmentvlekjes verdwijnen.

Welke soorten behandelopties zijn er voor huidverjonging?

Om uw huid zo goed mogelijk te behandelen, vindt er intakegesprek plaats. Hier kijkt onze huidtherapeut naar uw huid en jullie bespreken de zaken die u wilt verbeteren aan uw huid. In overleg stellen jullie een behandelplan op en wordt aangegeven welke behandeling het meest geschikt voor u is.

De CO2 laser om rimpels te verminderen

De meeste effectieve manier om rimpels aan te pakken is met onze CO2 laser. Een CO2 laser maakt met behulp van hitte bundels miniscule gaatjes in de huid. Dit zorgt voor een gecontroleerde manier van schade aan de huid, waardoor er een wondgenezingsproces op gang komt, en zo de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De warmte van deze hittebundels zorgt eveneens voor waterverdamping in de huid, wat verstrakking van het weefsel geeft. De huid wordt steviger, egaler en strakker. Ook verbetert de doorbloeding. Met de laser kunnen we rimpels en littekens verminderen of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Een medische peeling tegen rimpels

Er zijn verschillende soorten peelingen. De meest effectieve peeling voor huidverjonging is een TCA peeling. Een TCA peeling bestaat uit bepaalde zuren welke diep de huid in kan dringen en de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor gaan de dode huidcellen afschilferen en komen er nieuwe, gezonde huidcellen naar boven. Een TCA peelingen heeft verschillende percentages. Hoe sterker het percentage, hoe dieper deze de huid in kan dringen. Zo wordt op dieper celniveau de huid gestimuleerd om zich te gaan vernieuwen. Hierna wordt de huid frisser, strakker en egaler. Ook is een TCA peeling geschikt voor pigmentvlekjes.

Ook zijn er mildere peelingen die kunnen helpen de huid frisser, gezonder en egaler te maken. Wanneer deze vaker herhaald worden kunnen deze ervoor zorgen dat fijne lijntjes verminderen en pigmentvlekjes oplichten. Milde peelingen zijn uitermate geschikt voor mensen die niet eerder een peeling hebben gehad of beginnende tekenen van huidveroudering beginnen te zien.

Microneedling tegen fijne lijntjes en rimpeltjes

Microneedling zetten we in voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als u zich stoort aan littekens, rimpels, grove poriën of pigment. Maar het is ook een hele goede behandeloptie om uw algehele huidconditie te verbeteren. Door middel van naaldjes worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Dit zorgt voor een gecontroleerd wondgenezingproces waarbij collageen en elastine opnieuw worden aangemaakt.  De huid wordt dikker en steviger. Tevens krijgt de huid een stimulans om zich op een natuurlijke en snelle manier te vernieuwen. Huidverzorgingsproducten worden zo ook beter opgenomen.   

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de kosten van huidverjonging?

Peeling100,-
TCA peeling 150,-
Microneedling150,-
CO2 laser halve gelaat400,-
CO2 hele gelaat600,-

Voor / na foto’s van huidverjonging

Hieronder vindt u enkele foto’s van een huidverjongende behandeling met de CO2 laser.

Huidverjongende behandelingen worden niet vergoedt door uw zorgverzekeraar.

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik heb meerdere peelingen en laserbehandelingen gehad bij SKN2 in Utrecht. Dit heeft mijn huid ontzettend verbeterd. Mijn lijntjes en rimpeltjes zijn aanzienlijk verminderd, zeker na de behandeling met de CO2 laser die toch best wel pittig is. Goede begeleiding hiervoor gehad en vriendelijk personeel. Dank jullie wel!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over huidverjonging

Elke huid vraagt om een unieke behandeling. Zo heeft een huid met weinig rimpels niet zo’n intensieve behandeling nodig als een huid waar veel rimpels aanwezig zijn. Waar een milde peeling geschikt is voor eigenlijk elk huidtype, wordt een CO2 laser vooral ingezet bij meer zichtbare huidveroudering.

De prijzen van huidverjongende behandelingen verschillen per behandeling.

 • Peeling: Vanaf 100,- euro
 • TCA peeling: Vanaf 150,- euro
 • Microneedling: 150,- euro
 • CO2 laser halve gelaat: 400,- euro
 • CO2 laser gehele gelaat: 600,- euro

U kunt na 1 behandeling al verschil zien in uw huid, zeker bij een intensievere behandeling zoals de CO2 laser. Echter krijgt het beste resultaat door de behandelingen te herhalen. Zo blijft uw huid continue gestimuleerd om zichzelf te vernieuwen en zo collageen en elastine aan te maken.

Sommige behandelingen kunnen als gevoelig worden ervaren. Echter doen wij er alles aan om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Zo wordt er bij de CO2 laser en bij microneedling verdoofd met verdovende zalf. Ook wordt er na de behandeling nagekoeld, zodat u zo min mogelijk discomfort ervaart.

Plan vrijblijvend een intake

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten