IPL

Wat is IPL? 

IPL (Intense Pulsed Light) is een manier waarbij roodheid, couperose en oppervlakkig pigment verwijderd kan worden. Het licht van het apparaat wordt opgenomen door de roodheid en het pigment. Dit wordt omgezet in energie en zorgt ervoor dat bloedvaatjes en pigmentvlekken afgebroken worden. Zo wordt de huid egaler. Ook kan het worden ingezet bij rosacea en wijnvlekken. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Er wordt gewerkt met het Nordlys IPL systeem. De energie van het IPL apparaat wordt alleen opgenomen door de vaatjes of het pigment. Dit zorgt ervoor dat omliggende weefsels niet worden aangetast. Door de warmte gaan bloedvaatjes kapot, welke het lichaam zelf opruimt. Pigment wordt afgebroken en schilfert langzaam af. De puls kan voelen alsof er een elastiekje tegen de huid aan schiet. Na afloop kan de huid warm aanvoelen. In eerste instantie gaan de plekjes wat meer opvallen. Vaatjes worden wat roder en pigment wordt wat donkerder. Dit kan een dag of twee aanhouden. Ook kan er zwelling ontstaan. Na de behandeling gekoeld, zodat zwelling minimaal is. Dit kan nog een paar dagen aanhouden.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij roodheid en couperose zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Voor pigment zijn 2 behandelingen vaak voldoende. In de loop van de tijd kunnen er nieuwe vaatjes en pigmentvlekken ontstaan. U houdt het resultaat zo mooi mogelijk door goed te beschermen tegen de zon en dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 te dragen.  

BEHANDELING (VOOR/NA)

REVIEWS

Via de dermatoloog van DCU doorgestuurd naar de huidtherapie om daar mijn vaatjes weg te laten laseren. Vooral mijn neus en wangen vlammen heel erg op. Ik heb nu 2 behandelingen gehad en het gaat stukken beter. Tijdens de behandeling word goed uitgelegd wat er gaat gebeuren. De behandeling voelt niet heel prettig, maar Sofie heeft me er goed doorheen geloodst!

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten