Hoe werkt laserontharen?
Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes worden vernietigd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de haarzakjes, waarna dit licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte verhit het haarzakje en zorgt ervoor dat deze wordt vernietigd. Het haartje groeit langzaam uit de haarfollikel en valt na 2 à 3 weken uit.
Voor wie is laserontharen geschikt?
Laser ontharen is geschikt voor allerlei vormen van overbeharing en cosmetisch storende haargroei. Met de Alexandrite (755 nm) of Nd:Yag (1064 nm) lasers kunnen zowel donkere als lichte huidtypes op een veilige en effectieve manier behandeld worden. Lichte donsharen, witte, grijze of rode haren kunnen we helaas niet behandelen met de laser omdat deze haren geen pigment bevatten.
Hoe ziet de behandeling eruit?
Tijdens de behandeling wordt het te behandelen gebied afgetekend en zal de plek geschoren worden. Vervolgens worden laserpulsen afgegeven met de laser. U kunt korte speldenprikjes voelen of het gevoel hebben dat er een elastiekje tegen de huid schiet. Door het ingebouwde koelsysteem in de laser wordt uw huid continu voorbereid op de laserpuls en zorgt ervoor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk is. Indien nodig kan na de behandeling nog extra worden gekoeld met coldpacks. Na afloop kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt binnen enkele uren weer weg.
Laserontharen gelaat
Iedereen heeft lichaamsbeharing. Maar wanneer dit op ongewenste plekken zit kan dit veel psychosociale last veroorzaken. Zo kan er een mate zijn van overmatige haargroei, dit noemen we hypertrichose. Deze vorm van overbeharing kan overal op het lichaam voorkomen, zowel bij mannen als vrouwen. Er zijn dan meer haren en/of ze zijn dikker en donkerder van kleur.
Wanneer er haargroei in het gelaat zit bij vrouwen wordt dit hirsutisme genoemd. Bij hirsutsime is er overbeharing volgens een mannelijk beharingspatroon bij een vrouw. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals genetische aanleg, hormonale disbalans, medicatie, maar niet zelden is er geen duidelijke oorzaak te vinden.
Laserontharen lichaam
Ook wanneer er geen overmatige haargroei aanwezig is kunnen haren vervelend zijn. Denk aan bijvoorbeeld het regelmatig moeten scheren, met als gevolg een geïrriteerde huid of ingegroeide haartjes. Overal op het lichaam kan er gelaserd worden, mits de haren donker zijn.
Wist u dat laseren ook kan helpen bij huidproblemen zoals eczeem en sinus pilonidalis? Door haren weg te halen is de kans op ingegroeide haren minder, waardoor er minder irritatie ontstaat.
BEHANDELING (VOOR/NA)
REVIEWS
Ik had bij een andere kliniek al stuk of 10 IPL behandelingen gehad, met nog niet het gewenste resultaat. Ik ben toen op zoek gegaan naar een goede kliniek. Toen ik zag dat hier ook dermatologen werkte wist ik dat ik hier op het goede adres zou zijn. Omdat de haren al wel dunner waren door de IPL behandelingen, heb ik maar een paar behandelingen hoeven ondergaan. Als ik had geweten dat laser beter werkt dan IPL had ik direct gedaan.
Best wel last van ontstekingen onder mijn oksels. Door de haren weg te laseren, heb ik hier vrijwel geen last meer van. Fijne behandelaar waarbij ik mij erg op mijn gemak voelde.
AANGESLOTEN BIJ
Openingstijden SKN2
Ma 08.30 : 16.30
Di 08.30 : 20.30
Wo 08.30 : 16.30
Do 08.30 : 20.30
Vr 08.30 : 16.30
Za-zo gesloten