Moedervlekken verwijderen Utrecht?

Moedervlekken laten verwijderen

U heeft last van moedervlekken en wilt deze graag laten verwijderen. Moedervlekken (naevus naevocellularis) komen vrijwel bij iedereen voor en zijn een natuurlijk verschijnsel. Soms worden moedervlekken als hinderlijk ervaren. Onze dermatologen van SKN2 Utrecht kunnen veilig voor u uw moedervlekken verwijderen.

Plan vrijblijvend een intake voor het verwijderen van uw moedervlekken

Moedervlek

  • De meeste moedervlekken zijn goedaardig
  • Ongeveer 80% van de mensen heeft cosmetisch storende moedervlekken
  • 50% van deze personen laat hun moedervlekken verwijderen
  • In 2021 behandelden wij 112 – personen voor hun moedervlekken
  • In 2022 behandelden wij 327 – personen voor hun moedervlekken
  • 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  +74 Google en Salonized reviews!

Wat zijn moedervlekken precies?

Moedervlek

Moedervlek

Moedervlekken zijn (goedaardige) opeenhopingen van pigmentvormende cellen in de huid. Een moedervlek is een normaal en goedaardig verschijnsel, vrijwel iedereen heeft moedervlekken. Het aantal moedervlekken dat iemand heeft kan per persoon variëren. Gewone moedervlekken zijn meestal bruin van kleur en kunnen vlak, bol of hobbelig zijn. Ook kunnen moedervlekken huidskleurig zijn. Vaak is de vorm symmetrisch en heeft de moedervlek maar 1 kleur

Atypische moedervlekken zijn moedervlekken met een onregelmatige vorm en meerdere kleuren. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende kleuren bruin in dezelfde moedervlek zitten. Atypische moedervlekken zijn goedaardig, maar moeten soms wel in de gaten gehouden worden. Mensen met meerdere atypische moedervlekken hebben een hogere kans op het krijgen van een melanoom (huidkanker). 

Hoe ontstaan moedervlekken?

Moedervlekken zijn pigmentvormende cellen in de huid die bij elkaar liggen. De meeste moedervlekken ontstaat tussen het 3e en 20ste levensjaar, hoewel sommige moedervlekken ook al vanaf de geboorte aanwezig kunnen zijn. De mate waarin iemand aan zonlicht wordt blootgesteld heeft invloed op het aantal moedervlekken dat iemand heeft. Zo kunnen er in de loop van de jaren meer moedervlekken ontwikkelen en kunnen sommige ook groter worden. Vaak ontstaan na uw 35ste geen nieuwe moedervlekken meer. Ook kan erfelijkheid meespelen met het ontstaan van moedervlekken. 

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe ziet een behandeling tegen moedervlekken er uit?

Wat kost het verwijderen van moedervlekken?

Afhankelijk van de soort moedervlek wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Zo weet u precies hoeveel behandelingen er nodig zijn, wat het te verwachten resultaat is en hoeveel het precies zal kosten.

Wanneer shave je een moedervlek?

Wanneer een moedervlek verheven is, of een bolling heeft, kan deze verwijderd worden met de “shave techniek”. Hierbij wordt de moedervlek met pincet opgepakt en met een schaartje verwijderd. Het plekje wordt daarna dichtgebrand. Hier houdt u een klein korstje aan over die na een week tot anderhalf week tijd er af valt.

Wanneer wordt er gekozen voor excisie?

Wanneer de moedervlek vlak is wordt er gekozen voor een excisie. De moedervlek wordt weggesneden en uit de huid gehaald. Daarna wordt de huid gehecht en met een pleister afgeplakt. Na 2 weken worden de hechtingen verwijderd en houdt u een klein littekentje over.

Bij zowel het shaven als bij een excisie is 1 behandeling voldoende. Soms wordt er bij het shaven op een later moment nog een klein beetje bijgeschaafd wanneer deze niet gelijk is met de huidlaag.

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

Shave 1-3 moedervlekken of goedaardige huidafwijkingen195,-
Shave 4-6 moedervlekken of goedaardige huidafwijkingen275,-
Shave 7-10 moedervlekken of goedaardige huidafwijkingen350,-
Excisie 1 moedervlek350,-
Excisie 2 moedervlekken550,-
Excisie 3 moedervlekken700,-

Voor / na foto’s van behandeling moedervlekken

Hieronder vindt u enkele foto’s van moedervlekken voor-en na de behandeling.

Het verwijderen van cosmetische moedervlekken wordt niet vergoedt door uw zorgverzekeraar.

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik ben Bij Dr. Wu van SKN2 geweest voor het verwijderen van 2 moedervlekken in m’n gezicht. Zaten er al jaren en stoorde me er al zo lang aan. Nu eindelijk de stap genomen. Wat een simpele ingreep, wou dat ik het eerder had gedaan! Duidelijk uitleg en was snel klaar. Bedankt!

Ik heb een moedervlek waar ik me zorgen over maakte. Toen ik bij dr. Wu kwam stelde hij me meteen gerust, gelukkig geen rare moedervlek! Ik vond hem alleen niet echt mooi en toen heeft dr. Wu hem super mooi weggehaald. Je ziet er niks meer van! Super blij mee. SKN2 bedankt!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over moedervlekken

Nee, het verwijderen van een moedervlek kan alleen gedaan worden door een arts. Een moedervlek zit diep in de huid en kan opnieuw terugkomen wanneer deze niet goed wordt verwijderd, maar kan ook gaan ontwikkelen tot een kwaadaardige moedervlek. Om dit te voorkomen wordt er eerst altijd een beoordeling gedaan door een arts.

Nee. Een dermatoloog is gespecialiseerd in het kijken naar moedervlekken en de beoordeling tussen een goedaardige en kwaadaardige moedervlek. Het is daarom juist goed om de dermatoloog naar uw moedervlek te laten kijken en deze te verwijderen.

Nee, een schoonheidsspecialiste is niet opgeleid om een moedervlek medisch te mogen beoordelen en te verwijderen. Het kan gevaarlijk zijn wanneer met de onjuiste kennis en materialen moedervlekken worden verwijderd.

Het verwijderen van een moedervlek kan het beste gedaan worden door een dermatoloog. Een dermatoloog is gespecialiseerd in het verwijderen van moedervlekken en de beoordeling tussen een goedaardige en kwaadaardige moedervlek. U kunt bij uw huisarts terecht wanneer u twijfelt over uw moedervlek. Deze verwijst u dan door naar een dermatoloog om deze eventueel te laten verwijderen.

Nee, een moedervlek kan alleen verwijderd worden door middel van een excisie (het wegsnijden van de moedervlek) of shaven (het wegbranden van de moedervlek).

Ja, zowel op het lichaam als in het gezicht kunnen moedervlekken verwijderd worden.

U kunt niet zelf een moedervlek verwijderen. Een moedervlek zit diep in de huid en moet daarom met de juiste medische kennis en zorg weggehaald worden. Wanneer u zelf moedervlekken probeert te verwijderen kan dit schade aan de huid geven en aan de moedervlek. Dit kan ook gevaarlijk zijn wanneer het om een kwaadaardig moedervlek gaat.

U kunt niet zelf een moedervlek weghalen. Een moedervlek zit diep in de huid en moet met de juiste medische kennis en zorg worden weggehaald. Het zelf weghalen van een moedervlek kan niet alleen littekens geven, maar kan ook gevaarlijk zijn wanneer deze niet goed wordt verwijderd.

Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten bij een moedervlek. Dit kunt u onthouden door de ABCDE methode aan te houden:

A: ASYMMETRY
Wanneer de ene helft van de moedervlek er anders uit zien dan de andere helft van de moedervlek is deze a-symmetrisch.
B: BORDER (grens)
Wanneer de grens van de moedervlek vaag overloopt in de normale huid of onduidelijke begrens is, maar ook wanneer deze onregelmatig van vorm is (dus niet mooi rond, maar grillig).
C: COLOUR (kleur)
Een moedervlek mag niet van kleur of kleursamenstelling veranderen. Bij een melanoom zien we vaak verschillende tinten, bruin, zwart, wit, blauw of rood.
D: DIAMETER (omvang)
Wanneer de moedervlek groter wordt dan 6 mm in doorsnee is het vaak verdacht.
E: EVOLUTION
Wanneer de moedervlek in korte tijd erg verandert.

Twijfelt u? Laat uw huisarts of dermatoloog dan uw plekje checken!

Plan vrijblijvend een intake

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten