Ouderdomswratten verwijderen Utrecht?

Ouderdomswratten laten verwijderen

U heeft last van ouderdomswratjes en zou deze graag willen laten verwijderen. Verruca seborrhoica of seborrheic keratosis zijn andere namen voor ouderdomswratjes. Ze komen er veel voor, nemen toe met de leeftijd en zijn huidkleurig tot donkerbruin. Soms worden de plekjes verward met moedervlekken. Ze zijn onschuldig maar kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Onze huidtherapeuten van SKN2 kunnen de ouderdomswratjes veilig voor u laten verwijderen.

Plan vrijblijvend een intake voor het verwijderen van uw moedervlekken

Ouderdomswratten

  • Ouderdomswratjes zijn goedaardig
  • 90-100% van de 75 plussers heeft in meer of mindere mate last van ouderdomswratten
  • Ze komen evenveel bij mannen als bij vrouwen voor
  • In 2022 behandelden wij meer dan 200 personen voor het verwijderen van ouderdomswratten
  • 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ +74 Google en Salonized reviews!

Wat zijn ouderdomswratten precies?

Ouderdomswratjes zijn veelvoorkomende goedaardige plekjes op de huid die voorkomen bij volwassenen vanaf 30 jaar. Er kunnen met het ouder worden enkele tot honderden ontstaan. In het begin zijn de plekjes wat vlakker en gelig van kleur, waarbij ze later bruin tot donkerbruin van kleur worden en ruw aanvoelen. Ze kunnen verward worden met moedervlekken. Soms lijken er wat scheurtjes en kloven in te ontstaan en kunnen er delen van het plekje spontaan af vallen. Ze verdwijnen echter niet vanzelf. In tegenstelling tot gewone wratten, die door een virus worden veroorzaakt, zijn ouderdomswratten niet besmettelijk. Behandeling is in principe niet nodig, omdat de plekjes geen kwaad kunnen. Wel kunnen het er met het ouder worden steeds meer worden en groeien de plekjes, waardoor ze als cosmetisch storend worden ervaren. Over het algemeen geven ze geen klachten, maar soms kunnen ze wat jeuken. Wanneer de plekjes dikker zijn kan het schuren van kleding over de plekjes als storend worden ervaren. 

Hoe ontstaan ouderdomswratten?

Ouderdomswratjes lijken, zoals de naam al doet vermoeden, te ontstaan door het ouder worden van de huid. De precieze oorzaak voor het ontstaan van deze plekjes is niet bekend. Erfelijkheid lijkt hierbij een rol te spelen. Ze ontstaan vanuit de bovenste huidlaag en worden vooral gezien op oudere leeftijd, maar kunnen vanaf ons dertigste levensjaar al voorkomen. Ze komen over het hele lichaam voor, maar bevinden zich met name op de romp en kunnen van enkele millimeters tot 3 cm groot zijn. 

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe ziet een behandeling tegen ouderdomswratten er uit?

Video volgt

Hoe ziet een behandeling tegen ouderdomswratjes eruit?

Laseren
Met de CO2-laser kunnen ouderdomswratjes worden weggelaserd. Met deze laser kan heel precies gewerkt worden. Zo blijft de omliggende huid onaangetast. Met de CO2-laser wordt laagje voor laagje het ouderdomswratje weggebrand en tegelijkertijd gecoaguleerd. Het coaguleren zorgt voor minimale nabloeding en zorgt ervoor dat er snel een korstje ontstaat. Wij adviseren om het plekje met rust te laten voor een zo mooi mogelijke genezing. Het korstje valt er na 1 tot 1,5 week vanzelf af. De huid kan na de behandeling wat branderig aanvoelen en rood zijn.

Curettage
Bij curettage wordt er met een scherp chirurgisch ringetje een plekje weggeschraapt. Dit kan wat nabloeden. Na de behandeling zullen wij de plekjes met pleisters afplakken die u na een dag weer kunt verwijderen. U ziet dan nog een oppervlakkig schaafwondje dat nog wat tijd nodig heeft om te genezen. 

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

CO2-laser enkele plek100,-
CO2-laser meerdere plekjes150,-
Curettage enkele plekVanaf 50,-
Curettage meerdere plekjesVanaf 100,-

Voor / na foto’s van behandeling moedervlekken

Hieronder vindt u enkele foto’s van moedervlekken voor-en na de behandeling.

Het verwijderen van cosmetische moedervlekken wordt niet vergoedt door uw zorgverzekeraar.

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik ben Bij Dr. Wu van SKN2 geweest voor het verwijderen van 2 moedervlekken in m’n gezicht. Zaten er al jaren en stoorde me er al zo lang aan. Nu eindelijk de stap genomen. Wat een simpele ingreep, wou dat ik het eerder had gedaan! Duidelijk uitleg en was snel klaar. Bedankt!

Ik heb een moedervlek waar ik me zorgen over maakte. Toen ik bij dr. Wu kwam stelde hij me meteen gerust, gelukkig geen rare moedervlek! Ik vond hem alleen niet echt mooi en toen heeft dr. Wu hem super mooi weggehaald. Je ziet er niks meer van! Super blij mee. SKN2 bedankt!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over ouderdomswratten

Nee, oudersdomswratjes zijn altijd goedaardig. Het is wel belangrijk om onderscheid te maken tussen een ouderdomswratje en een moedervlek of pigmentvlek. De laatste twee kunnen namelijk wel kwaadaardig zijn. Laat daarom altijd uw plekjes en vlekjes door een dermatoloog beoordelen wanneer u twijfelt.

Soms kunnen ouderdomswratjes vanzelf van de huid afvallen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als ze erg uitsteken en ergens achter blijven haken, zoals een handdoek of broek rand. Dit is verder niet erg. Echter zitten veel ouderdomswratjes stevig vast aan de huid en moeten deze verwijderd worden met laser of met curretage. Dit kan uw huidtherapeut voor u doen.

Nee, oudersdomswratjes zijn niet gelukkig besmettelijk. Ouderdomswratten zijn namelijk geen virale wratten, welke een virus bevatten. Deze kunnen namelijk wel besmettelijk zijn. De precieze oorzaak van het ontstaan van ouderdomswratjes is nog steeds niet helemaal duidelijk.

Helaas kunnen ouderdomswratjes inderdaad weer terugkomen. Wanneer deze echter goed worden verwijderd kunnen ze jarenlang wegblijven. De mooiste manier om dit soort plekjes te verwijderen is met de laser.

Plan vrijblijvend een intake

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten