PIGMENTVLEKKEN

Hoe ontstaan pigmentvlekken? 

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken. De meeste pigmentvlekken ontstaan door de zon. Je krijgt je hele leven lang zon op je huid. Naarmate je ouder wordt, wordt deze jarenlange zonblootstelling zichtbaar in de vorm van pigmentvlekken. Deze komen vooral voor in het gelaat, maar ook op handen, armen en in het decolleté. Ook kunnen pigmentvlekken genetisch zijn, wat vaak voorkomt bij donkere huidtypes, of hormonaal.  Dit pigment ligt vaak dieper in de huid en kan donkerder worden in de zomer. 

Wat voor behandelopties zijn er? 

Lees meer over > pigmentvlekken verwijderen.

Pigment kan lastig te behandelen zijn. Zo kan pigment oppervlakkig, maar ook dieper liggen. Om u het beste resultaat te geven wordt er daarom met u samen besproken wat de mogelijkheden zijn. 

Oppervlakkig pigment is goed te behandelen met de laser of met IPL. De warmte van de laser/IPL wordt opgenomen door het pigment. De hitte die daarbij vrijkomt zorgt ervoor dat de pigmentkorrels van de pigmentvlekken uiteenvallen. Een deel ruimt het lichaam zelf op en een deel wordt een korstje welke er na 1,5 week afvalt.  

Bij dieper gelegen pigment kan er gekozen worden voor een peeling. Hier zitten pigmentremmende en pigmentoplichtende ingrediënten in. Deze zorgen ervoor dat het pigment afschilfert en langzaam verdwijnt.  

Microneedling kan de algehele huidstructuur verbeteren. Zo kunnen lichte pigmentvlekjes of kleurverschillen in teint verminderd worden.

BEHANDELING (VOOR/NA)

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma-vr 08.30 : 16.30

Za-zo gesloten