Pigmentvlekken verwijderen Utrecht?

Pigmentvlekken laten verwijderen

U heeft last van pigmentvlekken en wilt deze graag laten verwijderen. Pigmentvlekken komen op alle leeftijd voor, maar ontwikkelen zich vaak vanaf het 30e levensjaar. Hoewel ze onschuldig zijn, kunnen ze vaak als cosmetisch storend worden ervaren. Onze huidtherapeuten van SKN2 Utrecht kunnen deze pigmentvlekken veilig voor u verwijderen.

Plan vrijblijvend een intake voor het verwijderen van uw pigmentvlekken

Pigmentvlek

  • Pigmentvlekken zijn goedaardig
  • Ongeveer 80% krijgt op latere leeftijd te maken met het ontstaan van pigmentvlekken
  • 60% van deze personen laat hun pigmentvlekken verwijderen
  • In 2021 behandelden wij 90+ personen voor hun pigmentvlekken
  • In 2022 behandelden wij 129+ personen voor hun pigmentvlekken
  • 5/5  +74 Google en Salonized reviews!
SKN2 Utrecht reviews voor pigmentvlekken verwijderen

Wat zijn pigmentvlekken precies?

Pigmentvlekken verwijderen voor - na

Pigmentvlekken verwijderen voor – na

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken. De meest bekende pigmentvlekken zijn ouderdomsvlekken, ook wel lentigo solaris genoemd. Deze vlekken bestaat uit 1 kleur, meestal licht tot donkerbruin, en zijn scherp begrensd. Ze komen vooral voor op zonbeschenen delen van de huid, zoals het gezicht, handen en decolleté. Onze huid wil zichzelf namelijk beschermen tegen de zon met behulp van pigment. Deze pigmentvlekken zijn altijd goedaardig. Naarmate we ouder worden is de kans op het ontstaan van dit soort pigmentvlekken groter.  Wanneer u een pigmentvlek heeft met meerdere kleuren, laat deze dan altijd checken door uw dermatoloog of huisarts. Zo bent u er zeker van dat deze goedaardig is.

Pigment kan ook ontstaan door hormonen of beschadiging aan de huid. Dit pigment zit vaak dieper in de huid. Het is wat onregelmatiger qua vorm en is minder sterk begrensd. Ook kan het symmetrisch voorkomen op het gezicht, bijvoorbeeld op de jukbeenderen of het voorhoofd.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Het ontstaan van pigmentvlekken kan verschillende oorzaken hebben. Pigment vormt zich door een onregelmatige productie van pigmentcellen (melanine) in de huid. Bij sommige mensen is deze pigmentaanmaak verstoord. Dit kan genetisch zijn bepaald, zo wordt het vaker gezien bij donkere huidtypes, maar kan het ook ontstaan door hormonale factoren. Denk hierbij aan het gebruik van een anticonceptiepil of tijdens de zwangerschap. Ook kan het ontstaan na een beschadiging in de huid zoals acne of bij wondje. Dit wordt ook wel post inflammatoire hyperpigmentatie genoemd (PIH). Hormonaal pigment en PIH worden beide versterkt door blootstelling aan de zon.

Bij oudersdomsvlekken is er sprake van pigmentvorming door jarenlange zonblootstelling. Deze vlekken worden vooral gezien op het gelaat, handen, armen en decolleté en kunnen toenemen naarmate iemand ouder wordt.

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam

Hoe ziet een behandeling tegen pigmentvlekken er uit?

Laser/IPL

Pigmentvlekken kunnen goed verwijderd worden met onze laser en/of IPL. Door de warmte van het licht worden de pigmentcellen van de pigmentvlek kapot geschoten. Na de behandeling wordt de pigmentvlek donkerder van kleur en kunt u ook kleine pigmentkorrels omhoog zien komen. Dit wordt een oppervlakkig korstje. Dit korstje valt er na 1,5 week af.

Peeling

Bij dieper gelegen pigment wordt er gewerkt met onze pigment peeling. Een peeling is een vloeistof welke een paar minuten op de huid blijft zitten. Deze bevat pigment remmende en pigment oplichtende ingrediënten. Zo wordt niet alleen het pigment zelf aangepakt, maar ook de aanmaak van de pigmentcellen onderdrukt. Na afloop kan de huid gaan vervellen. Het pigment wordt op die manier langzaam afgeschilferd.

Wat kost het verwijderen van pigmentvlekken?

Tijdens het intakegesprek maken we samen met u een duidelijk plan voor de behandeling tegen pigmentvlekken Zo weet u precies hoeveel behandelingen er nodig zijn, wat het te verwachten resultaat is en hoeveel het precies zal kosten. Het type behandeling is afhankelijk van het type pigment. Zo is elke huid uniek en heeft elk huidprobleem zijn eigen aanpak nodig.

  • 1 à 2 behandelingen: voor ouderdomsvlekken die met onze pigmentlaser worden behandeld.
  • 3 tot 5 behandelingen: als u last heeft van dieper gelegen pigment, zoals melasma (zwangerschapsmasker) of pigment na beschadiging aan de huid

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

Wordt het verwijderen van pigmentvlekken vergoed door mijn zorgverzekering?

Het verwijderen van pigmentvlekken wordt in sommige gevallen vergoed vanuit een aanvullende verzekering. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar.

Laseren enkele pigmentvlek65,-
Laseren meerdere pigmentvlekkenVanaf 80,-
Pigment peeling (Melapeel Forte)195,-
Pigment peeling + microneedling (Advanced Lightning Peel)225,-

Voor / na foto’s van behandeling pigmentvlekken

Hieronder vindt u enkele foto’s van pigmentvlekken voor-en na de behandeling.

Ik ben Bij Dr. Wu van SKN2 geweest voor het verwijderen van 2 moedervlekken in m’n gezicht. Zaten er al jaren en stoorde me er al zo lang aan. Nu eindelijk de stap genomen. Wat een simpele ingreep, wou dat ik het eerder had gedaan! Duidelijk uitleg en was snel klaar. Bedankt!

Ik heb een moedervlek waar ik me zorgen over maakte. Toen ik bij dr. Wu kwam stelde hij me meteen gerust, gelukkig geen rare moedervlek! Ik vond hem alleen niet echt mooi en toen heeft dr. Wu hem super mooi weggehaald. Je ziet er niks meer van! Super blij mee. SKN2 bedankt!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Pigmentvlekken

Naam

Veelgestelde vragen over het verwijderen van pigmentvlekken

Nee, pigmentvlekken zitten vaak te diep om zelf te behandelen. Wel zijn er producten voor thuis welke we bij SKN2 kunnen adviseren om pigmentvlekken te verminderen.

In sommige gevallen verdwijnen pigmentvlekken uit zichzelf. Dit zijn vooral pigmentvlekken die zijn ontstaan na huidbeschadiging of die ontstaan zijn door hormonen. Hier kan soms jaren overheen gaan voordat het pigment lichter wordt. In de meeste gevallen is een professionele behandeling nodig om pigment te verminderen.

Nee, op internet worden soms huis-tuin-keuken middeltjes, waaronder appelazijn, geadviseerd voor bepaalde huidaandoeningen. Echter zijn veel van dit soort middeltjes te agressief voor de huid of is het niet effectief. Laat u daarom altijd adviseren door uw huidtherapeut of dermatoloog voordat u aan de gang gaat met bepaalde middelen.

Nee, citroen is een irriterend middel voor de huid en daarnaast niet effectief in het verwijderen van pigmentvlekken. Kies liever voor een product met pigmentoplichtende en pigmentremmende ingrediënten in combinatie met laser en/of peeling. Bij SKN2 kunnen we u adviseren in de juiste producten voor uw huid.

Bij SKN2 werken we met de merken Dermaceutic en Iconic Elements om pigmentvlekken te verminderen. Deze merken hebben crèmes en serums welke kunnen helpen bij pigmentproblemen. Dit gaat vaak in combinatie met onze pigmentbehandelingen.

De huisarts en dermatoloog hebben bepaalde huidblekende crèmes welke op recept voorgeschreven kunnen worden. Deze crèmes kunnen echter irriterend werken en mogen maar voor een bepaalde periode gebruikt worden. Ook is het niet altijd even werkzaam. Daarnaast kunnen bepaalde pigmentvlekken alleen behandeld worden met de laser. Voor een laserbehandeling kunt u het beste terecht bij de huidtherapeut. De huidtherapeut is gespecialiseerd in laserbehandelingen.

Plan vrijblijvend een intake

Naam

Geplaatste artikelen m.b.t. pigment en pigmentvlekken

tranexaminezuur
pigment

Pigment in je huid – hoe zit dat?

/
Wat zijn pigmentvlekken Vlekjes of hyperpigmentatie is meestal…
melanocyt pigment huidskleur

Melanocyt – je pigment fabriek in de huid

/
Melanocyten ookwel pigment-producerende cellen genoemd. Deze…

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten