Rimpels en fijne lijntjes

Rimpels en fijne lijntjes

Naarmate we ouder worden ontkomen we er niet aan: rimpels en fijne lijntjes. Waar de een rimpels bij het leven vindt horen, laat de ander ze het liefst weghalen. Wat je mening ook is over rimpels, je huid goed verzorgen is erg belangrijk. Daarom hebben we bij SKN2 verschillende behandelingen om uw huid zo optimaal mogelijk te houden. 

Plan vrijblijvend een intake voor het behandelen van uw rimpels en fijne lijntjes

Plan vrijblijvend een intake voor het verwijderen van uw moedervlekken

Rimpels en fijne lijntjes in cijfers

  • Collageenafbraak ongeveer begint rond je 25e levensjaar? 
  • Je per jaar ongeveer 1% van je collageen verliest?
  • 70% van huidveroudering komt door invloeden van buitenaf? 
  • 5/5    +74 Google en Salonized reviews!

Hoe ontstaan rimpels en fijne lijntjes?

Fijne lijntjes en rimpels ontstaan met de leeftijd. Vanaf ongeveer je 25e levensjaar begint de afbraak van collageen en elastine. Collageen en elastine geven stevigheid aan de huid. De afbraak van collageen en elastine is een natuurlijk proces en kan helaas niet voorkomen worden. Wel zijn er bepaalde factoren die de collageen- en elastineafbraak doen versnellen. 

De belangrijkste oorzaak van rimpels en fijne lijntjes is zonblootstelling. Gedurende je hele leven krijg je te maken met de zon. Mensen die veel in de zon liggen, gebruik maken van de zonnebank en/of zich niet goed beschermen tegen de zon, hebben meer afbraak van collageen en elastine. Dit komt door UVA en UVB straling, wat DNA schade geeft. Met name UVA stralen kunnen diep in de dermis (lederhuid) doordringen en vrije zuurstofradicalen produceren. Vrije zuurstofradicalen breken ons weefsel af en geven zo huidveroudering. 

Een andere oorzaak voor de mate waarin je rimpels krijgt is onze erfelijkheid. Een ander deel is namelijk genetisch bepaald. Ook wanneer je veel fronst, lacht of een sterke mimiek hebt, ontstaan er sneller lijnen. Dit is dan vooral vanuit de spiertjes. 

Daarnaast spelen externe factoren zoals roken, alcohol, stress, weinig slaap en bepaalde medicijnen ook een belangrijke rol in het ontstaan van rimpels. 

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe ziet een behandeling tegen rimpels en fijne lijntjes eruit?

Wat kost een behandeling voor rimpels en fijne lijntjes?

Afhankelijk van de soort moedervlek wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Zo weet u precies hoeveel behandelingen er nodig zijn, wat het te verwachten resultaat is en hoeveel het precies zal kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop rimpels en fijntjes behandeld kunnen worden. Voor beginnende lijntjes en rimpels zijn er verschillende mogelijkheden.  

TCA peeling (cosmo peel)

Zo werkt bijvoorbeeld een TCA peeling door de bovenste dode huidcellen laag op te lossen. De levende cellen laag hieronder wordt extra gestimuleerd en zorgt zo ervoor dat collageen en elastine aanmaak weer een boost krijgt. Dit geeft verzachting van rimpels en lijntjes en verbetert de algehele huidstructuur. Ook mildere peelingen kunnen bij regelmatig gebruik huidverbetering geven en de huidstructuur verbeteren.  

Microneedling

Microneedling is ook een mooie optie om lijntjes en rimpels te verminderen. Door een wondgenezingsproces op gang te brengen wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De huid wordt zo steviger en fijner van structuur. 

Firm Facial

De firm facial combineert het beste van een TCA peeling en microneedling. Zowel een TCA peeling als microneedling zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Deze twee behandelingen combineren geeft de huid een echte boost.

CO2 laser

Voor diepere rimpels en lijnen is de CO2 laser de mooiste en tegelijkertijd de meest intensieve optie. Bij deze behandeling worden met een laser hitte bundels in de huid gemaakt waardoor het vocht in de huid verdampt. Dit geeft verstrakking en vernieuwing van de huid. Doordat er kleine gaatjes gemaakt worden blijft tussenliggend weefsel intact. Dit zorgt voor een gecontroleerde behandeling met een spoedig herstel. Vanuit hier komt een wondgenezingsproces op gang waardoor ook extra collageen en elastine aangemaakt wordt. 

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

TCA peeling150,-
Firm Facial (microneedling + TCA peeling)250,-
Microneedling150,-
CO2 laser full face rejuvenation600,- (inclusief 2 nabehandeling producten en LED sessie)
CO2 laser mond rejuvenation400,- (inclusief 2 nabehandeling producten en LED sessie)

Voor / na foto’s van behandeling tegen rimpels

Hieronder vindt u enkele voor en na foto’s na de behandeling tegen rimpels en fijne lijntjes.

Onze behandelingen tegen rimpels en fijne lijntjes worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik heb meerdere peelingen en laserbehandelingen gehad bij SKN2 in Utrecht. Dit heeft mijn huid ontzettend verbeterd. Mijn lijntjes en rimpeltjes zijn aanzienlijk verminderd, zeker na de behandeling met de CO2 laser die toch best wel pittig is. Goede begeleiding hiervoor gehad en vriendelijk personeel. Dank jullie wel!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over de behandeling tegen rimpels en fijne lijntjes

Wanneer er eenmaal rimpels en fijne lijntjes aanwezig zijn kunnen deze vrijwel niet zelf verminderd worden. Huidveroudering is een natuurlijk proces, welke ondanks producten toch doorgaat. Wel kunnen bepaalde producten ervoor zorgen dat fijne lijntjes minder worden en dat verergering van deze lijntjes als het ware wordt afgeremd.

Bij SKN2 zijn er echter verschillende behandelingen voor rimpels en fijne lijntjes welke daadwerkelijk rimpels kunnen doen verminderen. Dit gaat in combinatie met producten welke u thuis gebruikt, om het huidverouderingsproces te vertragen.

Nee, er zijn veel behandelmogelijkheden welke werken tegen rimpels en fijne lijntjes. Denk hierbij aan de CO2 laser, een TCA peeling en microneedling. De huid gaat na deze behandelingen zelf aan het werk om weer extra collageen en elastine aan te maken. Het is juist mooi als u botox en/of fillers heeft laten doen om dan ook uw huid zelf te laten behandelen.

Ja, voor een deel zijn rimpels en fijne lijntjes erfelijk. Echter spelen externe factoren een nog grotere rol. Gaat u veel in de zon of onder de zonnebank, rookt u of heeft u een minder gezonde levensstijl (o.a. stress, weinig slaap), dan is de kans op rimpels groter ten opzichte van mensen die dat niet doen/hebben.

Plan vrijblijvend een intake

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten