Roodheid

Roodheid

Roodheid op onze huid kan verschillende vormen aannemen en betekenen. Zo hebben sommige mensen van nature een blosje op hun wangen en hebben andere een wat meer roze ondertoon in de huid. Ook kan roodheid heel plaatselijk voorkomen, in de vorm van een vlek. Dit zijn in de meeste gevallen verwijde bloedvaatjes. Soms zit hier een medische oorzaak achter, maar roodheid kan ook van nature aanwezig zijn. Roodheid kan soms als cosmetisch storend worden ervaren. Met onze lasers kan dit veilig en effectief worden behandeld.

Onze huidtherapeuten van SKN2 Utrecht kunnen veilig voor u uw roodheid verminderen.

Plan vrijblijvend een intake voor het verminderen van uw roodheid

Roodheid in cijfers

  • Een rode blos komt bij 40% van de mensen voor.
  • 60% van de mensen weet niet dat deze roodheid verwijderd kunnen worden.
  • In 2021 behandelden wij 90 personen voor hun roodheid.
  • 5/5     +36 Google reviews!

Wat is roodheid?

Erytheem is de medische benaming voor roodheid van de huid. Er zijn veel huidaandoeningen waarbij roodheid een kenmerk is of als enige aanwezig is. Door wat druk uit te oefenen op de huid en los te laten kan er bekeken worden of de roodheid wordt veroorzaakt door verwijding van vaatjes. Wanneer de huid na het drukken lichter wordt, en zich daarna weer met roodheid vult, kan er gesproken worden van verwijding van bloedvaatjes. Op deze manier bepaald uw specialist of het te behandelen is met een vaatlaser.

Hoe ontstaat roodheid?

Roodheid kan ontstaan door blootstelling aan de zon, bepaalde medicatie of genetische aanleg. Naarmate we ouder worden wordt de huid slapper. Hierdoor verliezen vaatwanden hun stevigheid, waardoor ze meer kunnen gaan uitzetten. Dit kan een algehele gloed van roodheid geven in de huid. Daarnaast gaan sommige huidaandoeningen gepaard met roodheid, zoals bij rosacea.

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam
Privacy Policy(Vereist)

Hoe ziet een behandeling tegen roodheid er uit?

VIDEO beenvaatjes

Om roodheid zo goed mogelijk te behandelen zijn er meerdere opties beschikbaar. Zo kunnen we roodheid goed behandelen met ons IPL systeem. 

Hoe werkt IPL?

Roodheid behandelen we met de IPL (Intense Pulsed Light). Dit apparaat geeft licht af aan de bloedvaatjes en zorgt er zo voor dat de energie die daarbij vrij komt de bloedvaatjes vernietigt. Dit geeft het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid schiet. IPL is vooral geschikt voor de rode blosjes en hele kleine vaatjes.

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

Wat kost het verminderen van roodheid?

IPL neus80,-
IPL wangen125,-
IPL wangen en neus150,-
IPL gehele gelaat175,-
Wijnvlek klein80,-
Wijnvlek gemiddeld100,-
Wijnvlek grootVanaf 125,-

Voor / na foto’s van laserbehandeling roodheid

Hieronder vindt u enkele foto’s van roodheid voor-en na de behandeling.

In sommige gevallen wordt het verwijderen van bloedvaatjes in het gelaat vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag bij uw zorgverzekeraar na wat de voorwaarden hiervoor zijn.

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en hebben allemaal een eigen AGB code.

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ben gelaserd en onthaard door SKN2. De behandeling werd zorgvuldig, vakkundig en op een prettige gedaan door de huidtherapeute. Kan SKN2 van harte aanbevelen.

Sofie is behulpzaam, aardig en houdt rekening met de wensen en voorkeuren van de cliënt. Professioneel en hoge kwaliteit apparatuur. Aanrader!

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam
Privacy Policy(Vereist)

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over roodheid

Roodheid kan fluctueren. Zo kan het bijvoorbeeld onder andere afhankelijk zijn van temperatuursverschillen, voeding of medicatie. Echter zitten er bij sommige mensen een bepaalde mate van roodheid in de huid welke blijvend kan zijn. Dit komt doordat er verwijde vaatjes in de huid zitten. Deze roodheid zal niet vanzelf weggaan, maar kan alleen behandeld worden met een vaatlaser of met IPL.

De vaatlaser die we bij SKN2 bevat een geavanceerd koelsysteem die de behandeling zo comfortabel mogelijk maakt. U kunt kleine prikjes verwachten, waarbij de grotere vaatjes gevoeliger kunnen zijn dan de kleinere vaatjes. Over het algemeen wordt de behandeling dan ook zeer goed verdragen.

Nee, helaas zijn er gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig om roodheid te verwijderen. Dit komt omdat het lichaam de vaatjes langzaam afbreekt. Soms zijn de vaatjes nog niet genoeg beschadigd na 1 behandeling om helemaal te verdwijnen. Echter kunt al na 1 behandeling al wel verchil zien en wordt de roodheid per behandeling steeds minder.

Plan vrijblijvend een intake

Naam
Privacy Policy(Vereist)

AANGESLOTEN BIJ

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten