Rosacea

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid, opvlammingen, bultjes en puistjes. Kenmerkend zijn de rode vaatjes die op de wangen en neus kunnen lopen. Echter hoeft dit niet altijd aanwezig te zijn. 

Onze dermatologen en huidtherapeuten van SKN2 kunnen u helpen bij het verminderen van uw rosacea

Plan vrijblijvend een intake voor het verwijderen van uw rosacea

Rosacea in cijfers

  • Acne rosacea begint vaak rond het 30e levensjaar, met een piek tussen 40 en 60 jaar
  •  Acne rosacea komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen
  • 5/5     +74 Google en Salonized reviews!

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid van het gezicht, bultjes en puistjes. Het treft meestal mensen van middelbare leeftijd en ouderen en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Symptomen van rosacea kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen erg wisselen. Roodheid van de huid, vooral op de wangen, neus, kin en voorhoofd, is een van de meest voorkomende symptomen. Andere symptomen kunnen zijn: brandend, stekend gevoel, jeuk, droogheid, zwelling en gevoeligheid. Hoewel de oorzaken van rosacea niet volledig worden begrepen, wordt aangenomen dat bepaalde triggers het veroorzaken of verergeren, zoals blootstelling aan zonlicht, stress, alcohol, gekruid eten, warme dranken en bepaalde huidaandoeningen.

Rosacea is een chronische aandoening, maar kan goed onder controle gehouden worden met de juiste middelen. Denk hierbij aan bepaalde cremes, lasertherapie, de juiste huidverzorging en aanpassing van de leefstijl.

Rosacea met roodheid, vaatjes en pusteltjes

Wat is de oorzaak van rosacea?

De precieze oorzaak van rosacea is nog niet volledig bekend, maar er wordt aangenomen dat er verschillende factoren meespelen, waaronder genetische aanleg en omgevingsfactoren. Er zijn een paar mogelijk factoren die meespelen bij de ontwikkeling van rosacea: 

  • Ten eerste kan rosacea het gevolg zijn van een abnormale reactie van het immuunsysteem op bepaalde triggers. Dit leidt tot ontsteking en roodheid van de huid.
  • Een andere veelgenoemde oorzaak is de demodex mijt. Dit zijn kleine mijten die bij veel mensen aanwezig zijn op de huid, maar welke in grote aantallen aanwezig kunnen zijn bij mensen die last hebben van rosacea. Er zijn aanwijzingen dat een overmatige groei van deze mijten een immuunrespons kan veroorzaken waardoor er roodheid en ontstekingen van de huid ontstaat.
  • Ten slotte zijn er studies die suggeren dat mensen met rosacea afwijkende bloedvaatjes in de huid hebben, wat kan bijdragen aan opvlammingen en roodheid.

Genetische aanleg speelt daarnaast ook mee. 

Er zijn bepaalde omgevingsfactoren die rosacea kunnen opvlammen. Denk hierbij aan zonlicht, temperatuurverschillen, wind, pittig of gekruid eten, alcohol, stress en weinig slaap. Ook kan bepaalde voeding (met name histaminerijk voedsel) van invloed zijn. 

Over het algemeen zijn er vaak meerdere factoren die meespelen en varieert dit per persoon. 

Vrijblijvende intake inplannen?

Naam

Hoe ziet een behandeling tegen rosacea eruit?

Wat kost een behandeling tegen rosacea?

Hoe kun je rosacea behandelen? Er zijn verschillende opties mogelijk. Wanneer de huid gekenmerkt wordt door ontstekingen kunnen onze renophase peelingen een uitkomst zijn. Wanneer er meer roodheid en vaatjes zichtbaar zijn, wordt er gekozen voor laser en/of IPL. Dit gaat altijd in combinatie met een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine.

Peelings zijn een veelgebruikte methode bij het behandelen van acne klachten. Een peeling is een vloeistof welke verschillende soorten ingrediënten bevat. Deze ingrediënten hebben allemaal hun eigen werking. De peeling lost als het ware de bovenste (dode) huidlaag op zodat er weer nieuwe, gezonde cellen omhoog komen. Bij mensen met acne is hun bovenste huidlaag vaak verdikt, waardoor poriën kunnen verstoppen en er zo ontstekingen kunnen ontstaan. Door met een peeling deze huidlaag dunner te maken, ontstaan er minder snel verstoppingen en zo ook ontstekingen. 

Onze renophase peelings zijn speciaal ontwikkeld voor de aller gevoeligste huidjes. Zo kan er op een milde, maar effectieve manier, gewerkt worden met ontstekingsremmende ingrediënten om de huid te kalmeren en te herstellen. Tenslotte wordt de LED lamp ingezet voor extra activatie van de ingrediënten en kalmeren van de huid. 

Lees alles over peelings als behandelmethode bij acne rosacea

Wij kunnen de roodheid die gekenmerkt wordt door rosacea op verschillende manieren behandelingen. We gebruiken hiervoor een vaatlaser (nd:YAG 1064 nm) of een IPL (Intense Pulsed Light). Afhankelijk van het plekje kiezen we voor de ene of andere behandeling.

Het laserapparaat (nd:YAG 1064 nm) geeft zijn energie af aan het bloedvat, dat ervoor zorgt dat deze dicht gebrand wordt. Het bloedvat trekt samen waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. De laser richt zich alleen op de vaatjes waardoor omliggend weefsel intact blijft. De lichtpuls kan voelen als hete speldenprikjes.

Daarnaast behandelen we ook met de IPL (Intense Pulsed Light). Dit apparaat geeft licht af aan de bloedvaatjes en zorgt er zo voor dat de energie die daarbij vrij komt de bloedvaatjes vernietigt. Dit geeft het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid schiet. IPL is vooral geschikt voor de rode blosjes en hele kleine vaatjes.

Afhankelijk van de ernst van uw rosacea wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Zo weet u precies hoeveel behandelingen er nodig zijn, wat het te verwachten resultaat is en hoeveel het precies zal kosten. Elke huid is anders, daarom wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Een behandeltraject kan bestaan uit lasertherapie, IPL en renophase peelings of een combinatie van deze behandelingen.

Wilt u precies weten hoeveel behandelingen nodig zijn? Plan dan vrijblijvend een intake!

IPL neus€79,95
IPL wangen€124,95
IPL wangen en neus€149,95
IPL gehele gelaat€174,95
Vaatlaser neus€79,95
Vaatlaser wangen€124,95
Vaatlaser wangen en neus€149,95
Vaatlaser gehele gelaat€174,95
Renophase peeling€149,95

Voor / na foto’s van behandeling rosacea

Hieronder vindt u enkele foto’s van rosacea na de laserbehandeling.

Vanuit een aanvullende verzekering kunnen onze rosacea behandelingen worden vergoed. Overleg met uw zorgverzekeraar waar u precies recht op heeft.

SKN2 heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP) en hebben een eigen AGB code.

Wat vonden onze klanten van de behandeling?

Ik wilde al heel lang mijn bikini lijn laten laseren en na veel research naar verschillende praktijken, kwam ik terecht bij SKN2 in Utrecht. Ik ben enorm tevreden over het resultaat tot nu toe en de professionele werkwijze van het personeel geeft een erg fijn en vertrouwd gevoel. Zeker een aanrader!

Super fijne ervaring bij SKN2 in Utrecht! Ik ben professioneel geadviseerd over de behandeling en heb inmiddels meerdere keren mijn oksels laten laseren.

Vrijblijvend een intake inplannen?

Moedervlekken

Naam

Veelgestelde vragen aan SKN2.nl over rosacea

Rosacea is niet besmettelijk. Wel is het belangrijk om de huid goed schoon te houden, zodat bacteriën, vuil en talg goed van de huid verwijderd worden. Wanneer iemand met rosacea de huid niet voldoende reinigt, kan dit ervoor zorgen dat de rosacea in stand gehouden wordt. Ook is het belangrijk om regelmatig kussenslopen te vervangen. Rosacea kan echter wel erfelijk zijn. 

Bij acne is het belangrijk dat u uw huid goed verzorgt. Dit houdt in dat u ‘s ochtends en ‘s avonds uw huid schoonmaakt met een milde reiniger en daarnaast goed hydrateert en beschermt met minimaal SPF 30. Het is ook belangrijk om uitlokkende factoren zoveel mogelijk te vermijden. De meest voorkomende zijn hitte- en koude bronnen (zoals sauna, hete douche, koude wind), gekruid voedsel, alcohol en parfumstoffen. 

Het kan daarnaast helpen om te letten op uw suikerinname en deze zo laag mogelijk te houden. 

Ja, met de juiste thuisproducten kan rosacea zeker verminderen en soms zelfs helemaal laten verdwijnen. Met een goede cleanser wordt het vuil, talg en zweet van de dag van de huid afgehaald. Daarnaast is het heel belangrijk om de huid te beschermen met minimaal SPF 30. UV straling is een uitlokkende factor voor rosacea. Een goede huidverzorgingsroutine is de basis en als het ware een behandeling voor thuis. Echter zullen in sommige gevallen aanvullende behandelingen of medicatie noodzakelijk zijn.

Acne rosacea kan helaas niet vanzelf overgaan, maar kan wel goed behandeld worden om klachten zo minimaal mogelijk te houden. Het is een chronische aandoening, dat betekent dat het kan komen en gaan. De combinatie met juiste thuisproducten, leefstijladviezen en eventuele behandelingen kunnen nodig zijn om de acne rosacea te verminderen. Wanneer u langdurig last heeft van uw klachten kunt u bij uw huidtherapeut of dermatoloog adviezen vragen.

Plan vrijblijvend een intake

Naam

AANGESLOTEN BIJ

 

SKN2 – Utrecht

Grauwaartsingel 476 – 478
3541 DA Utrecht

088 – 555 4 620

info@skn2.nl

Openingstijden SKN2

Ma           08.30 : 16.30
Di            08.30 : 20.30
Wo          08.30 : 16.30
Do           08.30 : 20.30
Vr            08.30 : 16.30
Za-zo      gesloten